Eğlence

YouTube’dan eğitim içerikleri için yeni özellikler

youtube podcast kanal mağazası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube eğitim sektörüne destek amacıyla eğitim içerikleri için özel bir oynatıcıyı kullanıma sundu. Reklam gösterilmeyecek ve öğretim kurumları için daha iyi öneriler getiren bu oynatıcı ilk olarak ABD ve Güney Kore’de kullanıma sunuluyor.

YouTube’dan verilen bilgiye göre, gömülü bir oynatıcı olan YouTube Player for Education (Eğitim Oynatıcısı) tamamen eğitim odaklı içeriklerin gösterilmesi amacıyla tasarlandı. Bu oynatıcıda izleyicilere reklam, harici bağlantı ve içerik önerisi gösterilmeyecek. Açıklamada bu oynatıcıyla dikkat dağınıklığının önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Şirketten verilen bilgiye göre, bu yeni oynatıcı Google Classroom’da şimdiden kullanıma sunuldu. Benzer şekilde eğitim ve öğretim amacıyla kullanılan diğer uygulamalara da YouTube’un yeni oynatıcısını yerleştirmek mümkün olacak.

youtube eğitim

YouTube eğitim alanında içerik hazırlayan içerik üreticilerine destek olmak için başka özellikler de sunuyor. Önümüzdeki yıldan itibaren YouTube üzerinde belli bir ücret karşılığında erişilebilecek videolu dersler hazırlanabilecek. Ders için ödeme yapan kullanıcılar arka planda oynatma, reklamsız video izleme gibi Premium özelliklerinden faydalanabilecek. Quiz özelliği ise kanal sahiplerinin kanallarının Topluluk bölümünde sınav yapmalarını mümkün kılacak. Bu özellik önümüzdeki yıl kullanıma sunacak.

İLGİLİ HABERLER