Teknoloji

YouTube yapımcıları canlı yayınlarda önceden kaydedilmiş videoları yayınlayabilecek

youtube sıra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube

YouTube, VidCon etkinliğinde orta büyüklükteki içerik yapımcılarının para kazanmalarında büyük değişikliklere yol açacak bazı yeni özelliklerin duyurusunu gerçekleştirdi. Premieres adı verilen bir özelliğin duyurusunu yapan video servisi, içerik yapımcılarına canlı yayınları için önceden kaydedilmiş videolar temin etmesine izin verecek. Böylelikle içerik üreticileri canlı yayında önceden kaydedilmiş video akarken canlı sohbete gelen soruları anında cevaplama imkanı elde edecek.

Platformu YouTube Sponsorluk hizmetini de genişleterek bunu Kanal Üyelikleri adında yeniden pazarlıyor. İçerik yapımcıları fan kulüplerine isim verebilecek ve üyelik için 4.99 dolar ücret alabilecek. Tabii ki, bunun için kanalın en az 100 bin aboneye sahip olması gerekiyor. Öte yandan canlı yayınları için özelleştirilmiş emoji simgeleri tasarlayabilecek, para ödeyen aboneleri için özel bazı hizmetler veya avantajlar sunabilecekler. Bu özelliklerin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

YouTube Premieres özelliğinin eklenmesiyle birlikte, daha önce sadece canlı yayınlara özgü olan bazı özellikler artık önceden kaydedilmiş içerikler için de kullanılabilir olacak. Örneğin, kullanıcıların yorumlarının ön plana çıkarılması için bağış yaptıkları ve canlı sohbette daha uzun süre takılabildikleri Super Chat özelliği bu tür video yayınlarında da kullanılabilecek. Premieres önümüzdeki iki hafta içinde kullanıma sunulacak ve öncelikle beta test iş ortağı konumundaki belirli YouTube yapımcıları yararlanacak.

Öte yandan, alışveriş entegrasyonu da kullanıma sunuluyor. Böylelikle içerik üreticileri Teespring aracılığıyla tişört, kahve fincanı ve buna benzer hediyelik eşyalar oluşturabilecekler, bunları videolarının altında sergileyebilecekler. 100 bin veya daha fazla abonesi olanlar en fazla 20 eşya tasarlayabilecekler ve site üzerinden doğrudan satışa sunulmayan özelleştirilmiş ürünler geliştirebilecekler.

Çok yakında gelecek bir başka özellik de Famebit entegrasyonunun genişletilmesi olacak. Bu, markalara markalı içerikler için YouTube yapımcılarına iş vermekte yardımcı olacak. Bundan böyle markalı bir videonun altında, markalı ürünlerin sergilendiği bir raf bulunacak. Bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında bir bilgi verilmedi.

YouTube son aylarda yeni algoritmasının, yapımcıların reklam gelirlerini artırmasını zorlaştırdığı eleştirilerine maruz kalmıştı. Bu yenilikler algoritmayla ilgili sorunları çözmeyecektir, ancak içerik yapımcılarının platformdan gelir elde etmelerine yönelik alternatif yollar sunacaktır. Tabii ki, bu durum şu an için sadece abone sayısı hatırı sayılır miktardaki kanallar için geçerli olacak.

İLGİLİ HABERLER