Teknoloji

YouTube’un büyük video resimlerine sahip tasarımı beğenilmedi

youtube yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube ana sayfasında gösterilen video küçük resimlerinin boyutlarını daha da büyütmeyi test ediyor. Twitter ve Reddit’teki bazı kullanıcılar, rastladıkları manzaraların ekran görüntülerini paylaştılar.

Fotoğraflarda görülen yeni ana sayfa tasarımı mevcut tasarıma nazaran epey farklı görünüyor. Videolar kategorilere göre gruplandırılmıyor, insanların aşağı kaydırarak görebilecekleri video sayısı azaltılmış. Ve küçük resimler biraz daha büyütülmüş.

Yeni tasarımın kaç kullanıcıya sunulduğu bilinmiyor. Türkiye’deki kullanıcılar da henüz yeni tasarımı test ediyor gibi görünmüyor. Görünüşe göre, YouTube yeni ana sayfa tasarımını kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediyor. YouTube da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni ana sayfa tasarımıyla kullanıcıları için izleme deneyimini iyileştirmeyi amaçladığını kaydetti.

Şimdiye kadar gelen yorumlar, insanların büyük boyutlu video küçük resimlerini sevmedikleri yönünde. Bunun ana sayfada gezinmeyi biraz zorlaştırdığını söylüyorlar. Ayrıca yeni tasarımı düzensiz ve kafa karıştırıcı bulanlar da var.

Reddit’te YouTube konusu altında görüşlerini paylaşan bazı yapımcılar, bunun mobil cihazlar düşünülerek yapılan bir tasarım olduğunu kaydettiler. YouTube’un mobil uygulaması resimlerin daha rahat görünmesi için daha büyük video resimleri içeriyor. Denemesi yapılan yeni tasarım da bununla benzerlikler içeriyor. Bir yapımcıya göre, bu düzen masaüstünde her şeyin dağının görünmesine yol açıyor.

New YouTube Big Thumbnails Update! from r/youtube

YouTube’un yeni tasarımının daha rahat erişebilir olmaya yönelik bir adım olması ihtimal dahilinde. Aynı zamanda yeni tasarım üzerinde ilerlemeden ve onu daha geniş kitlelere yaymadan önce gelen tepkileri ölçerek hareket etme niyetinde de olabilir.

İLGİLİ HABERLER