Teknoloji

YouTube art arda gösterilecek, geçilebilen reklamları test ediyor

youtube go

YouTube‘da video izlerken arada reklamlarla karşılaşmanın kullanıcılar için can sıkıcı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Özellikle uzun videolarda sık sık reklam gösterilmesi, bu sıkıntıyı iyiden iyiye artırabiliyor. YouTube bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak adına farklı reklam gösterimi yaklaşımlarını test etmeyi sürdürüyor.

Çevrimiçi video platformu tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, kullanıcılara art arda geçilebilir reklam gösterimi için testler yapılacağı belirtildi. Bu testlere masaüstünde başlayacak olan şirket, daha sonra mobil ve TV üzerinde de art arda reklam gösterimini test edecek.

YouTube’dan yapılan açıklamaya göre, içerik başlamadan art arda reklam izleyenler, video esnasında yüzde 40 daha az reklam görecek. YouTube’un araştırmasına göre, bu yaklaşım reklam veren markalara da yüzde 8 ila 11 arasında bir erişim artışı sağlayacak. Kısacası hem izleyiciler daha az rahatsız edilecek hem de reklamlar daha çok kişi tarafından görülecek.

YouTube’u televizyonları aracılığıyla izleyenlerin sayısı son zamanlarda istikrarlı biçimde artıyor. Söz konusu artışın hızı, masaüstü ve mobil cihazlardaki artışın hızını aşmış durumda. Her gün 180 milyon saatlik YouTube içeriği televizyonlar üzerinden izleniyor. Buna ek olarak, ana sayfaları üzerinden içerik keşfeden kullanıcıların sayısındaki artış da dikkat çekiyor. Son 3 yılda YouTube’un ana sayfasından bulunan ve izlenen içeriklerin 10 kat arttığı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER