Eğlence

YouTube uygulamasının artık bir açılış sesi ve animasyonu var

youtube playables
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube, Netflix’in TV uygulamalarında duyulan “tudum” sesine benzeyen bir uygulama açılış sesini TV uygulamasında güncellemeyle birlikte kullanıcılara göstermeye başladı. Buradan veya yukarıdaki video penceresinden dinleyebileceğiniz açılış sesine göze hoş gelen bir açılış animasyonu eşlik ediyor.

Son birkaç gündür YouTube uygulamasını açtığımızda yeni sesi biz de duyuyorduk. Google, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, eğer YouTube’u TV üzerinden kullanıyorsanız, sesi çoktan fark etmeniz gerektiğini söylüyor.

Google’ın blog yazısında, sesi “sonik markalama” stüdyosu Antfood ile birlikte nasıl tasarladığı hakkında kapsamlı ayrıntılara giriyor. Google, sesi tasarlarken aşağıdaki unsurların fark edilmesini istediğini belirtiyor:

  • İnsancıl: İnsanlığın duygu, doku ve organik kusurlarını aktaran bir ses.
  • Bağlantılı: İlgi alanlarını, insanları ve kültürleri birbirine bağlama fikrini yansıtan melodi, uyum ve modülasyon gibi müzikal hareketlere sahip bir ses.
  • Etkileyici: Küçükten büyüğe, yakından uzağa ve samimiden kalına değişen dinamik dokulara ve parlak melodilere sahip bir ses.
  • Hikaye odaklı: Kısa olmasına rağmen, net bir başlangıcı ve sonu olan bir anlatı akışı hissi veren bir ses.

Ayrıca Google, kreatif tasarım şirketi Buck ile, aşağıdaki GIF animasyonda gördüğünüz, başlangıç sesine eşlik eden animasyonun geliştirilmesi hakkında da detaylar veriyor.

Yeni ses ve animasyon önümüzdeki birkaç hafta ve ay içinde daha fazla yerde görünmeye başlanacak. Bakalım YouTube’un açılış sesi, Netflix’inki kadar insanların aklında iz bırakabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER