Teknoloji

YouTube iki servisi tek fiyattan sunacak

youtube go

youtube-logo-140415

Yayın hayatının ilk 10 yılını ücretsiz bir servis olarak sürdüren YouTube, artık bu yaklaşımını değiştirmeye hazırlanıyor. Google’ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi, hazırlıkları uzun süredir devam eden ücretli abonelik servisini faaliyete geçirmek için son hazırlıklarını yapıyor. Kaynaklara göre, YouTube’un ücretli abonelik servisi ekim ayının sonu itibarıyla aktif hâle gelecek.

YouTube tarafından içerik sahiplerine gönderilen bir e-postada yeni hizmet koşullarının 22 Ekim tarihine kadar kabul edilmesi gerektiği belirtilirken, yeni hizmet koşullarını onaylamayan kullanıcıların videolarının ABD’de herkese açık ve ticari fayda sağlayacak biçimde gösterilmeyeceği vurgulandı.

YouTube, ücretli abonelik servisine ilişkin planlarını geçtiğimiz yıl duyurmuş, ancak ortaya bir takvim koymamıştı. Geçtiğimiz ilkbahar aylarında YouTube yöneticileri içerik sahiplerine abonelik servisinin hayata geçmesi için ekim ayını işaret etmişti. Fakat bu hedefin tutturulması mümkün olmazken, olası bir çıkışın 2016’ya kalabileceği de belirtiliyor.

Kaynaklara göre, YouTube iki farklı servisi bir arada sunacak. Geçtiğimiz yılın sonlarında YouTube Music Key adıyla ve beta olarak faaliyete geçen müzik abonelik servisi, kullanıcılara YouTube videolarını reklamlara takılmadan izleme fırsatı sağlayacak ayrı bir servisle birleştirilecek.

Video endüstrisinden gelen haberler, Google’ın söz konusu servislere abonelik için aylık 10 dolar talep edeceği yönünde. YouTube Music Key için de aynı ücretin uygulandığı göz önüne alınınca video paylaşım sitesinin bu fiyatı nasıl hayata geçireceği merak ediliyor. Çünkü sadece YouTube Music Key için alınan 10 dolarlık ücretin bile önemli kısmı plak şirketleri ve içerik sahiplerine dağıtılıyor.

YouTube’dan söz konusu iddialara ilişkin bir açıklama gelmezken, izleyicilere YouTube’daki içeriklerden daha fazla keyif almalarını sağlayacak bir plan çerçevesinde hareket edildiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER