Teknoloji

YouTube 2020 için bir Rewind videosu yayınlamayacak

youtube rewind 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube’un her yıl sonunda yayınladığı; yapımcılara, eğilimlere ve platformdaki önemli anlara vurgu yapan YouTube Rewind videosu bu yıl hazırlanmayacak.

Şirket konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. “2020 farklı bir yıl.” diyen YouTube, bu sanki yokmuş gibi devam etmenin doğru gelmediğini dile getirdi. YouTube, 2010 yılında başlattığı ve o zamandan bu yana bir gelenek hâlini alan Rewind’ı ilk kez bu yıl gerçekleştirmeyecek. Rewind son yıllarda yapımcı camiası arasında bir tür şaka malzemesi hâline gelmişti. Örneğin, 2018’de yayınlanan video tüm zamanların en çok “beğenmeme” toplayan videosu olmuştu. Buna rağmen, Rewind videoları YouTube’un kültürünü açık biçimde ortaya koyan videolar olarak biliniyor.

YouTube, yayınladığı açıklamada “2020’de gerçekleşen pek çok iyiliğin hepiniz tarafından yaratıldığını biliyoruz.” dedi. “İnsanları ayağa kaldırmanın, baş etmelerine yardımcı olmanın ve onları güldürmenin yollarını buldunuz. Zor bir yılı gerçekten daha iyi geçirdiniz.”

Pek çok kişi salgın nedeniyle evden dışarı çıkmazken, daha fazla insan internet üzerinden video izleyerek zaman geçirdikçe YouTube kullanımında da artışlar gördü. Şirkete göre, mart ayı sonunda “benimle” başlığı altında oluşturulmuş içeriğe (benimle hazırlan, benimle çalış, benimle çalış) odaklanan videoların görüntülemelerinde büyük artışlar görüldü. Canlı yayınlar, YouTube’un yanı sıra Twitch ve Facebook gibi diğer platformlarda da büyük ilgi gördü.

YouTube, 2021 yılında Rewind videosunun olup olmayacağı hakkında bir bilgi vermedi. Bu durum salgının gidişatına göre şekillenecek.

İLGİLİ HABERLER