Teknoloji

Microsoft’un yeni Outlook takvim paneli Trello’ya benzerliğiyle dikkat çekiyor

yeni outlook takvim paneli trello'ya benziyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, yıllar sonra Outlook takvim panelinin görünümü için ilk büyük değişikliği yapmaya hazırlanıyor. Yakında Outlook Web için kullanıcılara sunulacak olan Outlook takvim paneli, Trello’ya benzerliği ile dikkat çekiyor. Takvim paneli, bu benzerlik doğrultusunda görevler, notlar, hedefler, bağlantılar, dosyalar ve daha fazlasıyla birlikte toplantıları düzenlemenizi sağlayan yeni bir dinamik görünüme kavuşuyor.

Yeni güncelleme ile birlikte, tıpkı Trello’da olduğu gibi, takviminizi ve toplantılarınızı düzenlemenize yardımcı olacak yeni bilgi kartları eklemeniz mümkün olacak. Ayrıca dosyalarınız bu sunumun yanında yer alabilecek. Hatta bu alanda organizasyona yardımcı olması adına basit notlar ve hedefler de bulundurabilirsiniz. Bu pano temel olarak, takviminizi temiz ve güncel tutmak için her şeyi merkezi hale getirmeyi amaçlıyor.

Konu ile ilgili durum değerlendirmesi yapan Microsoft Outlook ekibinin Ürün Pazarlama Müdürü Gabriel Valdez, ”Genel olarak baktığımızda insanlar, bütün ihtiyaç duydukları şeyleri halledebilmek ve bunun takibini sağlayabilmek için 6 araç kullanıyor. Bunun için tasarlanan yeni Outlook takvim paneli görünümü, insanların zamanlarını yönetebilmeleri için araçlar ve uygulamalar arasında geçiş yapma zorunluluğunu azaltmalarına yardımcı olacak.” açıklamalarında bulundu.

Teknoloji devi Microsoft, bu yeni takvim paneli görünümünü ilk olarak Outlook Web için kullanıma sunsa da, zaman içinde bu yeni görünümün Outlook iş ve eğitim kullanıcıları için de sunulacağı söyleniyor. Fakat ne yazık ki bu yeni görünümün Windows Outlook ya da Outlook mobil sürümlerinde nasıl görüneceği belirsizliğini koruyor.

Bu arada teknoloji devi Microsoft, yeniliklerine ve uygulamalarını sürekli geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında Outlook’un iOS ve Android sürümlerine yeni özellikler getiren şirket, xCloud ve Word başta olmak üzere birçok alanda yeniliklere imza atarak gücünü artırmayı hedefliyor.

Bu yeniliklere ek olarak, Outlook’un iOS ve Android sürümlerinde toplantı planlamasının daha iyi yapılabilmesi için gerekli optimize çalışmalarının başladığı da kaydedildi. Yapılan optimizasyon çalışmalarının bir meyvesi olarak, bu ay içerisinde bütün iş ve eğitim kullanıcıları için tavsiye edilen toplantı zamanları görünür hale gelecek. Bu sayede, birden çok katılımcıyla toplantı planlaması yapıldığı zamanlarda kargaşa ve çatışma gibi sorunlar ortadan kaldırılmış olacak.

 

İLGİLİ HABERLER