İpucuManşetler

Yeni Microsoft Edge internet tarayıcısı nasıl indirilir?

microsoft edge chromium indir

Microsoft Chromium tabanlı yeni Edge internet tarayıcısını yayınladı. Dahili izleme koruması, web’den görsel ve içerik toplamayı sağlayan Koleksiyonlar özelliği ve işletmeler için Internet Explorer modu gibi özelliklerle geliyor. Eğer hâlihazırda bir Chrome kullanıcısıysanız, o hâlde yeni Edge özellikleri ve kullanıcı arayüzü size epey tanıdık gelecektir.

Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 ve macOS kullanıcıları Edge’in yeni versiyonunu bugün itibarıyla indirebilirler. Microsoft ilerleyen haftalarda Windows Update üzerinden de yeni Edge internet tarayıcısını Windows 10 kullanıcılarına sunacak. Ancak aşağıdaki adımları takip ederek Microsoft Edge Chromium internet tarayıcısını hemen indirebilirsiniz:

  • Microsoft Edge web sitesine gidin ve yükleyiciyi indirin.
  • Yükleyiciyi çalıştırın. İşlem tamamlandığında, görev çubuğunda yer alan Edge simgesi (Eski sürümün bilgisayarınızda yüklü olduğunu varsayıyoruz.) yeni logo ile değiştirilecektir.
  • Yeni Edge internet tarayıcısını açın. Chrome veya eski Edge internet tarayıcınızdan verileri içeri aktarmanızı seçmenize veya sıfırdan başlangıç yapmanızı sağlayan seçenekleri barındıran bir hoş geldiniz sayfası karşınıza çıkacaktır.

  • Yeni sekmelerin nasıl görüneceğini seçebilir veya Microsoft Hesabına giriş yaparak yer imlerini, şifreleri ve diğer içerikleri eşzamanlayabilirsiniz.

  • Son olarak “Next” butonuna tıklatarak Microsoft’un kişiselleştirilmiş reklamlar, arama, haberler ve benzeri araçlarını devre dışı bırakabilirsiniz.

Yeni Microsoft Edge internet tarayıcısını mobil cihazınızda kullanın

Eğer Edge internet tarayıcınızı hem masaüstü hem de mobil cihazlarınızda kullanmak istiyorsanız, Microsoft yeni sürümü hem Android hem de iOS üzerinde sunuyor. Uygulamanın ilgili sürümünü Google Play Store veya Apple App Store’dan indirmeli ve daha sonra Windows veya macOS sürümünde giriş yaptığınız Microsoft Hesabı bilgileriyle kullanıcı girişi yapmanız gerekiyor. Böylelikle yer imleri, şifreler ve bunun gibi içeriklerin eşzamanlaması yapılacaktır.

microsoft edge chromium ios

İzleme korumasını Ayarlar altından etkinleştirebilirsiniz. Edge mobil menüsünü ise alttaki üç noktaya tıklatıp daha sonra menüyü değiştir ayarını seçerek değiştirmeye başlayabilirsiniz. İkonları sürükleyip bırakarak nerede görünmesini istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Eksiksiz biçimde göz atma geçmişi ve açık olan sekmelerin masaüstü ve mobil arasında eksiksiz biçimde eşzamanlanması henüz mevcut değil. Ancak Microsoft bunları ilerleyen aylarda getirmeyi planlıyor. Microsoft, Edge’in masaüstü versiyonlarına da çok yakında uzantı eşzamanlama desteğini getirecek. Aynı zamanda Koleksiyonlar için eşzamanlama da gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER