Teknoloji

Apple M2 işlemcili yeni MacBook Pro’lar için bir işaret daha

apple m2 yeni macbook pro

Apple tarafından henüz resmi duyurusu yapılmayan bazı Mac modelleri kısa süre önce Geekbench’in veri tabanında görülmüştü. Bu listeye şimdi de başka bir veri tabanında görülen iki yeni Mac daha eklendi. Kasım ayına ait Steam Donanım ve Yazılım Anketi’nde 2023’te piyasaya çıkması beklenen yeni MacBook Pro ve Mac Studio’yu görmek mümkün oluyor.

Steam her ay oyuncuların hangi bilgisayar ve işletim sistemlerini kullandığını gösteren bir çalışma yayınlıyor. Burada işletim sistemleri ve cihaz özellikleriyle ilgili detayları görmek de mümkün oluyor. Bu sonuçlar genellikle kamuoyunu ilgilendiren veriler sunmasa da, kasım ayına ait çalışmada resmiyet kazanmayan Mac’lerin görülmesi işleri değiştiriyor.

Sonuçlara bakıldığında kullanım oranları yüzde 0.00 olan “Mac14,6” ve “Mac15,4” şeklinde adlandırılmış iki cihaz görülüyor. Bu oran söz konusu cihazların belirgin bir kullanıcı kitlesine sahip olmadığını gösteriyor. Steam üzerinden yeni cihazların oyun performansını test eden Apple mühendisleri sayesinde söz konusu bilgisayarların listeye girmiş olması muhtemel görünüyor.

“Mac14,6” adına daha önce Geekbench’in test sonuçlarında da rastlanmıştı. Sonuçların Apple’ın M2 Max çipinin performansını yansıttığı düşünülüyor. Bu cihaz bir testte tek çekirdek performansıyla 2027, çok çekirdek performansıyla da 14888 puan almıştı. M2 Max başka bir testten ise 1853 ve 13855 puanla ayrılmıştı.

Apple yeni MacBook Pro dışında başka bilgisayarlar da tanıtacak

“Mac15,4” adı ise daha önce başka bir veri tabanında görülmemişti. Bunun da M2 işlemcili bir Mac Studio veya başka bir MacBook Pro’yu temsil ettiği düşünülüyor.

Apple’ın 2023’te yeni MacBook Pro modelleri dışında başka bilgisayarlara da tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. MacBook Pro’nun baz versiyonunda M2 Pro işlemcinin bulunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER