Manşetler

Apple’a yakın kaynaklar Mac etkinliği için 27 Ekimi işaret ediyor

yeni macbook pro konseptApple’ın yeni Mac modellerini 27 Ekimde düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Recode sitesinde yer alan habere göre, Apple’a yakın kaynaklar da bu tarihi doğruluyor. Cupertino merkezli şirketin söz konusu etkinlikte yeni MacBook Pro, MacBook Air ve iMac modellerini görücüye çıkarması bekleniyor.

Apple MacBook Pro ailesini en son 2012’de yenilemişti. O tarihten bu yana dizüstü bilgisayarda Retina ekran ve Force Touch trackpad bulunsa da, pek çok kişi şirketin MacBook Pro’yu yenileme konusunda geciktiğini düşünüyor. MacBook Pro için konuşulan yenilikler arasında en çok dikkat çeken ise “Dinamik İşlev Sırası” olarak da anılan dokunmatik OLED şerit oluyor. Eskiye göre daha düz hâle getirilen klavyeye eklenen bu şerit, kullanıcılara uygulamalara özgü işlev tuşları sunacak. Yenilenen MacBook Pro’nun selefine kıyasla daha ince bir kasaya sahip olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın etkinlikteki yıldızı yeni MacBook Pro olacak gibi gözükse de, kadroda olacağı söylenen diğer ürünler de heyecan uyandırıyor. MacBook Air serisinin 13 inç ekranlı versiyonunun yeni modelinin de etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Yeni iMac masaüstü bilgisayarlar ve 5K çözünürlüklü monitör de Apple’ın 27 Ekim etkinliğinin kadrosunda sayılıyor.

Yeni MacBook Pro satışlardaki düşüş trendini değiştirebilecek mi?

Mac satışları, PC sevkiyatlarındaki düşüşe uzun süre direnmişti. Ancak 2016 itibarıyla bu dalga Mac’leri de içine almışa benziyor. Araştırma şirketi IDC’nin rakamlarına göre, 2015’in ikinci çeyreğinde 4.8 milyon olan Mac satışları 2016’nın aynı döneminde 4.4 milyona geriledi. Mac serisinin yenilenmesini bekleyenlerin alışverişlerini geciktirmesinin bu durumda etkili olduğu konuşuluyor. Yeni MacBook Pro ve diğer ürünlerin satışları yeniden artırıp artırmayacağını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER