Teknoloji

Yeni MacBook Air için 2022’nin üçüncü çeyreği işaret ediliyor

apple m2 macbook air yeni

Apple’ın bu yıl bitmeden yeni M1X işlemcili MacBook Pro’larını tanıtması bekleniyor. Yeni MacBook Air içinse bekleme süresi biraz daha uzun olacak. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, daha güçlü işlemcili yeni MacBook Air’in üretimi 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacak.

Kuo daha önce yeni MacBook Air’in tamamen farklı bir tasarıma sahip olacağını iddia etmişti. Daha güçlü Apple Silicon işlemci ve mini-LED ekranla yenilenmesi beklenen MacBook Air’in üretimi için 2022’nin ortaları işaret edilmişti. Ancak Kuo şimdi bilgisayarın geniş ölçekli üretiminin ikinci çeyreğin sonlarında veya üçüncü çeyrekte başlayacağını dile getirdi.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, 2022 model MacBook Air’de daha “ince ve hafif” bir kasayla gelecek. İki adet USB 4.0 girişi barındıracak olan dizüstü bilgisayarda MagSafe şarj desteği bulunacak. Çıkan haberlerde Apple’ın MacBook Air’lerde farklı renk seçeneklerine yer vereceği de belirtilmişti.

MacBook Air son olarak geçtiğimiz yılın kasım ayında M1 işlemciyle güncellenmişti. Tasarımda ise bir değişikliğe gidilmemişti. Apple’ın bu yıl yenilenecek Mac’leri arasında ise daha önce de belirttiğimiz gibi MacBook Air sayılmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER