Manşetler

Yeni Mac mini ile tanışın: Daha güçlü özellikler, yüksek performans

mac mini 2018
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın MacBook Air gibi uzun zamandır ihmal ettiği bir bilgisayar olan Mac Mini de 30 Ekim etkinliğinde güncellendi. Bu küçük, ancak çok işlevsel masaüstü bilgisayar zamanın ruhuna uygun özellikler kazanıyor.

Mac mini modelleri içinde altı veya dört çekirdekli seçenekler olacak. Sekizinci nesil Intel Core işlemcilerle seleflerine göre beş kat daha yüksek performans vadediyor. Önceki versiyonlar en fazla 16 GB RAM ile sunulurken, Apple şimdi en fazla 64 GB RAM seçeneğini Mac mini kullancılarına sunacak. Üstelik daha fazla RAM miktarının yanı sıra daha yüksek bellek hızı da sunulacak.

apple mac mini
Görsel: Apple

2018 modellerinde 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip SSD seçenekleri sunulacak. Aynı zamanda yeni Mac Mini’lerde Apple T2 işlemci de bulunuyor. 30 kat daha yüksek HEVC video kodlama yeteneği de önemli performans yeteneklerinden bir tanesi olacak.

Bilgisayar, yeni bir soğutma sistemi de içeriyor, aynı zamanda daha sessiz çalışıyor. 10 Gb Ethernet, dört adet Thunderbolt 3, iki adet USB-A portu, HDMI çıkışı da bağlantı özellikleri arasında dikkat çekiyor.

mac mini 2018

Apple, Mac mini’nin üretkenlikten oyuna, video kodlamadan film yapımına kadar birçok farklı işte kullanılabileceğini söylüyor. Birden fazla Mac mini’yi bağlayıp bir veri merkezi elde etmek bile mümkün olabilecek.

Giriş seviyesi Mac mini 5999 TL’den başlayan fiyatlarla siparişe sunuldu. 8 GB RAM, dört çekirdekli Intel işlemci ve 128 GB dahili hafıza gibi temel özelliklerle sunuluyor. 64 GB RAM, Core i7 işlemci gibi özelliklerle de daha üst seviyede ayarlanabiliyor. Mac mini de 7 Kasım’dan itibaren satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER