Eğlence

Yeni iPod nano da parçalarına ayrıldı

Apple’ın geçtiğimiz ay iPhone 5 ile aynı anda tanıttığı, tamamen yenilenmiş bir tasarımla karşımıza çıkan iPod nano bugünlerde yurt dışında piyasaya çıktı. iFixit tayfası yine bugünlerde satışa çıkan yeni iPod touch’ın ardından iPod nano üzerinde de sökme işlemlerini uyguladı. iPod nano’nun parçalarına ayrılması işlemi biraz da cihazın küçük boyutuna bağlı olarak fazla uzun sürmedi.

Yeni iPod nano’da 2.5 inç’lik bir dokunmatik ekran bulunuyor ve bu yeni nesil ürün görünüş açısından iPhone ve iPod touch’a daha fazla benzetilmiş. Diğer Apple cihazlarının aksine yeni iPod nano’yu parçalarına ayırmak biraz daha kolay olmuş. Sadece bir tornavida ve ekranı çıkarıp içteki bileşenlere erişmek için kullanılan bir kıskı yeterli olmuş. Ekran ve sayısallaştırıcı birbirine kaynaştırılmamış, bu da her iki bileşenin tamir aşamasını sorunsuz hâle getiriyor. Ne var ki, iPod touch’ın aksine batarya ekran aksamının arkasına yapıştırılmış, kablolar da lojik devreye lehimlenmiş. Batarya çıkarmakta yardımcı olacak ufak bir çıkıntı mevcut, ancak bataryayı yapıştırmak kullanılan malzeme kuvvetli olduğu için basit bir çekme işlemi yeterli olmuyor.

Apple bataryanın yanı sıra Lightning konnektörü, düğme kablosu, kulaklık jakı gibi bileşenleri lojik devreye lehimlemiş. Yeni nesil iPod nano iFixit tayfasından tamir edilebilirlik açısından 10 üzerinden 5 puan alabildi. Her ne kadar yüksek bir puan olmasa da, yeni iPod nano’nun büyük kardeşinden daha kolay tamir edilebildiğini görmüş olduk.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER