Teknoloji

Yeni iPhone’un daha büyük ekranının üretimi gelecek ay başlıyor

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bileşen sağlayıcılarının daha büyük boyutlara sahip bir iPhone için gelecek ayın başından itibaren çalışmaya başlayacağı söyleniyor. Söz konusu iddia Reuters haber ajansı tarafından haberleştirildi.

apple-bina-logo

Daha önce de çeşitli yayın organları Apple’ın bu yıl içinde iki farklı büyük iPhone çıkarmayı planladığını, bunlardan bir tanesinin 4.7 inç, diğerinin de 5.5 inç ekrana sahip olacağını dile getirmişti. Reuters da iki iPhone’un yolda olacağını tekrarladı, ancak iki iPhone ekranından büyük olanının üretiminin karşılaşılan bazı sorunlar nedeniyle gecikebileceği bilgisini de verdi.

Bunun Apple’ın 5.5 inç iPhone’unun bu yıl çıkmayacağı anlamına gelip gelmediği bilinmiyor. Belki de Apple başlangıçta daha büyük ekranlı modeli kısıtlı sayıda üretip geniş hacimli üretime daha sonra başlamayı planlıyor olabilir.

Geçtiğimiz ocak ayında The Wall Street Journal da yayınlanan bir haberde yakında çıkacak iki iPhone’dan büyük olanıyla ilgili çalışmaların henüz başlangıç aşamasında olduğu, diğer modelin ise seri üretime hemen hemen hazır olduğu belirtilmiş. Bu nedenle Apple iki iPhone modelini aynı anda çıkarmayı düşünmüyor olabilir.

5.5 inç ekranla ilgili problemin barındırdığı hücre içi dokunma teknolojisiyle ilgili olduğu söyleniyor. Söz konusu teknoloji ekran panelinin geleneksel panellere göre daha ince hâle gelmesine izin veriyor. Reuters’ın haberine göre, bu problemler ekranın seri üretimine geçilmesini birkaç ay geciktirecek, Apple’ın üretim başladığında hücre içi teknolojisini bırakabileceği de söyleniyor.

Japan Display’in mayıs ayında 4.7 inçlik panellerin üretimine başlayacağı, Sharp ve LG Display’in de onu takip eden ayda kolları sıvayacağı belirtiliyor. Söz konusu tarihler genellikle Apple’ın tedarikçilerinin yeni telefonlar için gerekli olan bileşenleri üretmeye başladığı tarihler olarak dikkat çekiyor. Yani, yeni iPhone modelleri de büyük ihtimalle sonbaharda karşımızda olacak.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER