Teknoloji

Yeni bir Siri hilesi iPhone 4S’in ayarlarını kontrol etme ve pil durumunu duyma fırsatı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Siri’nin işlevlerini, verimliliğini arttırmaya çalışan hileler görmeye devam ediyoruz. Hamza Sood adlı bir yazılımcı tarafından geliştirilen bir modifikasyon Siri’ye kablosuz bağlantı ayarları, ekran parlaklığı ve emoji’leri bile kullanarak mesaj yazdırma gibi işlevler kazandırıyor. Ayrıca bu son modifikasyon ile birlikte Siri Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarının sinyal seviyesini veya bataryanın durumunu iPhone cepte veya çantadayken görme fırsatı sunuyor.

Slashgear’ın haberine göre Sood, Mobile Substrate adı verilen ve üçüncü parti yazılımcılara sistem fonksyionlarına erişim fırsatı sunan çatıyı kullanmış. Bu sayede söz konusu ayarların herhangi bir proxy sunucusuna ihtiyaç duyulmadan Siri tarafından desteklenmesini sağlayabilmiş. Arada bir vekil sunucunun olmaması kararlılık ve gizlilik açısından kullanıcı lehine sayılır, ne de olsa girdiğiniz sesli komutlar ya da yazdırdığınız mesajlar bilmediğiniz başka sistemleri dolaşmamış oluyor.

Ne yazık ki, Sood’un geliştirdiği bu Siri modifikasyonunun kullanımı için iPhone 4S’in jailbreak edilmiş olması gerekiyor. Untethered jailbrek çözümünün bulunmadığı ortamda Sood’un çözümü yapılması zor gibi görünüyor. Bu ufak pürüzün dışında bir sorun yok. Birkaç dosyayı telefona kopyalamak Siri’nin belirttiğimiz özellikleri kazanmasına yardımcı oluyor. Untethered jailbreak çözümünün çıkmasından sonra Sood’un bu çalışmasının popülaritesi daha da artabilir.

İlgili – Twitter (@hamzasood)
İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER