Teknoloji

Yeni Apple Watch’ta fiziksel tuşların yerini dokunmaya duyarlı tuşlar alabilir

yeni apple watchApple’ın yeni Apple Watch ile birlikte görsel açıdan bazı değişiklikler yapması bekleniyor. Bu değişikliklerle birlikte yeni modelin seleflerinden daha rahat biçimde ayırt edilebileceği söyleniyor. Söz konusu değişikliklerden birisinin de fiziksel tuşların yerine dokunmaya duyarlı tuşlar kullanmak olacağı iddia ediliyor.

Fast Company’nin Apple’a yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şirket yeni Watch’ta da mevcut modellerle aynı tuş konfigürasyonunu kullanacak. Ancak yeni modelde yer alacak tuşlar, dokunsal geri bildirimler verebilecek. Kısacası, kullanıcılar dokunduğunda söz konusu tuşlar titreyecek.

Apple söz konusu teknolojiyi kendi ürünlerinde Taptic Engine isimiyle sunuyor. Apple Watch’taki Digital Crown’ın içerik içinde gezinirken fiziksel olarak dönmeye devam edeceği, ancak tuşa basıldığında Taptic Engine’in devreye gireceği belirtiliyor.

Haberde Apple’ın akıllı saatindeki tuş teknolojisi değişimini bu yıl gerçekleştirmesinin beklendiği, ancak bu yıl olmazsa 2019’da söz konusu değişimin kesinlikle yapılacağı ifade ediliyor.

Yeni Apple Watch’un büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda yeni iPhone modelleriyle birlikte tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER