Teknoloji

Yapay zekâ motoru OpenAI Dota 2’de insanları mağlup etmeyi başardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yapay zeka dota 2Yapay zekâ temelli sistemler, daha önce Go oyununda insanları mağlup etmeyi başarmıştı. Bilgisayarlar bu üstünlüklerini çok kişiyle oynanan video oyunlarına da taşımış gibi görünüyor. Yapay zekâ Dota 2 turnuvasında en iyi gerçek oyuncuları mağlup etti.

Elon Musk tarafından desteklenen OpenAI isimli yapay zekâ motoru, Dota 2 turnuvasında gezegenin en iyi üç Dota oyuncusunu mağlup ederek yıldızlaştı. OpenAI, Dota 2’yi tek başına sürekli oynayarak kendisini geliştirdi ve oyunda uzmanlaştı.

OpenAI’ın geliştiricileri, dakika başına gerçekleştirilen hareket sayısı konusunda yapay zekâ botlarının ortalama bir oyuncudan daha iyi olmadığının altını çizdi. Ancak kritik anlarda verdiği akıllı kararlar, Open AI’ın fark yaratmasını sağlıyor. Diğer oyuncuların hamlelerini tahmin edebilen yapay zekâ, zor duruma düştüğünde yeni yaklaşımlar geliştiriyor.

OpenAI mühendisleri, yaptıkları çalışmayla insanların da dahil olduğu karmaşık durumlarda da hedeflerini gerçekleştirebilecek yapay zekâ sistemleri geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Yapay zeka Dota 2 müsabakalarında zafere 1 saat içinde ulaştı

OpenAI üzerine geliştirilen sistem, Dota 2’de rakiplerini 1 saat civarında bir sürede mağlup etmeyi başardı. Sistem bu noktaya sadece 2 haftalık bir çalışmanın ardından geldi.

İLGİLİ HABERLER