Teknoloji

Yahoo yeni Messenger ile Periscope, Meerkat ve Snapchat’e rakip olacak

yahoo-messenger-160415Yahoo Messenger’ı artık fazla kullanan kalmamıştır. Bu basit sohbet uygulamasının çok daha ötesine geçen, sohbetten fazlasını sunan uygulama ve servisler var. Yahoo bu noktada biraz geride kaldı. Ancak şirket mesajlaşma servisinden vazgeçmek yerine ona yeni bir dokunuş kazandırmaya hazırlanıyor. Gelen son haberlere göre Messenger’a canlı ve banttan video paylaşım işlevi geliyor.

Canlı ve banttan video yayını akla Yahoo’nun Messenger ile mobile odaklanacağı ihtimalini getiriyor, ancak servis hâlâ önceden olduğu gibi masaüstüne odaklanmaya devam edebilir. Eğer gelen haberler doğruysa, yeni Messenger ile 2015’in ikinci çeyreğinin sonunda tanışacağız.

Eğer Yahoo Messenger’ın web sitesine girerseniz, uygulamanın çok eski kaldığını, hâlâ iOS 7 öncesindeki tasarım diline sahip olduğunu göreceksiniz. Bu, Yahoo Messenger’ın gerçekten büyük bir yeniliğe ihtiyaç duyduğunu açık şekilde gösteriyor.

Gelen haberlere göre yeni Yahoo Messenger fotoğraf ve dosya paylaşımına zin verecek, video görüşmelere imkan tanıyacak. Şu anda his simgeleri veya bağlantıları karşı tarafa göndermek mümkün, ancak bunu diğer basit sohbet servisleri de yapıyor. Ancak GIF, video gibi daha gelişmiş içeriklerin paylaşımına izin vermiyor.

The Information Yahoo’nun Messenger ile ilgili planlarını haberleştirdi. Yayın organınının uygulamayı önceden gören bir kişinin anlatımlarından aktardığına göre, Yahoo bu çeyreğin sonlarında çıkaracağı mobil uygulamayla canlı ve kaydedilmiş videolarla metni birleştirecek; Meerkat, YouNow, Skype gibi uygulamalardan ve kaydedilmiş videoları popüler eden Snapchat’ten izler taşıyan bir uygulama sunacak.

Yahoo’nun elinde neyin olup olmadığını görmek için birkaç hafta daha beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER