Teknoloji

Yahoo Rockmelt’i satın alıyor, uygulamalarını bir ay içinde kapatıyor

Yahoo web’de sosyal ağ tabanlı gezinme deneyimi sunan Rockmelt’i satın alıyor. Ne var ki, bu satın alma mevcut Rockmelt kullanıcılarını üzecek, çünkü şirket 31 Ağustos tarihi itibarıyla iPhone, iPad, Android ve Windows 8 platformlarında yer alan dört uygulamasını kapatmış olacak. RockmeIt bu tarihe kadar kullanıcılara verilerini dışa aktarmaları için süre veriyor. Ayrıca şirket satın almanın duyurulmasının ardından yeni üye kaydetmeyi de durdurdu.

rockmeit-ipad-030813

Ekip kapatma kararıyla üzdüğü kullanıcılarının gönlünü “Bize çok şey öğrettiniz. Ve biz de öğrendiğimiz her şeyden Yahoo’da çalışırken yararlanacağız.” sözleriyle almaya çalıştı.

Rockmelt adlı girişim 2010 yılında sosyal ağ deneyimini web’de gezinmeye entegre etme parolasıyla yola çıkmıştı. Bir kullanıcının Facebook arkadaşlarını ve içeriğini ziyaret edilen her web sitesinde yanda yer alan sütunda gösteren internet tarayıcısı beklediği ilgiye ulaşamadı. Bu nedenle zaten birkaç ay önce internet tarayıcısının fişi çekilmiş ve mobil uygulamalara odaklanılacağının bilgisi paylaşılmıştı. Bunun ardından Rockmelt Flipboard tarzı bir yaklaşımla kullanıcılara sosyal medya içeriğini göstermeye girişmişti.

AllThingsD sitesinin belirttiğine göre bu satın alma Yahoo’ya 60 ila 70 milyon dolar arasında bir maliyetle sonuçlandı. Rockmelt, Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer’ın çatısı altına kattığı son şirket oldu. Yeniden başa güreşmeye çalışan Yahoo geçtiğimiz mayıs ayında 1.1 milyar dolar karşılığında Tumblr’ı satın almıştı.

İlgili >> AllThingsD, Rockmelt, Yahoo

İLGİLİ HABERLER