Teknoloji

TweetDeck’in XPro’ya dönüşüm süreci başladı

xpro

TweetDeck’in yeni adı XPro resmen kullanıma girdi. Bu bağlantıya Twitter’dan (yeni adıyla X) çıkış yaparak tıklandığı takdirde sayfanın en üstünde yeni ismi görmek mümkün oluyor. TweetDeck’in yeni adının duyurusunu kısa süre önce X’in sahibi Elon Musk yapmıştı.

Tıpkı Twitter’ın adının X olarak değişim sürecindeki gibi, TweetDeck’in yeni adına geçiş süreci de biraz dağınık şekilde işliyor. Uygulamada TweetDeck adını sık sık görmek mümkün oluyor. Ana sayfada Twitter’ın eski kuş logosu hâlâ duruyor. Sayfada “Twitter’da yaşayan insanlar için güçlü, gerçek zamanlı bir araç” mesajı da varlığını koruyor.

Bu noktada uygulamada XPro adının geçtiği pek çok yerin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Örneğin, ana sayfada “XPro’nun eski bir sürümünü mü arıyorsunuz?” ve “Eski XPro’ya git” şeklinde mesajlar yer alıyor. Sayfanın altında ise “XPro Koşulları” yazılı bir bağlantı mevcut. Ancak bu bağlantı kullanıcıları “TweetDeck Ön İzleme Programı” başlıklı bir sayfaya götürüyor.

XPro yakında sadece Blue abonelerine açık olacak

Uygulamanın sadece abonelere özgü olması içinse biraz daha beklemek gerekiyor. Bu değişikliğin duyurusu 3 Temmuz’da yapılmış ve o zamanki adıyla TweetDeck’in “en az 30 gündür onaylı” hesaplara açık hâle geleceği belirtilmişti. Dolayısıyla bu değişiklik için de “eli kulağında” ifadesini kullanabiliriz.

Twitter’ın yeni markasına geçiş süreci biraz karışık şekilde de olsa devam ediyor. Twitter alan adı hâlâ kullanımda olsa da, iOS ve Android uygulamaları yeni isim olan X’e geçiş yapmıştı. Mac uygulamasında ve destek sayfalarında da hâlâ değişimin olmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER