Teknoloji

Xiaomi yeni ekranını yeni konsept telefonuyla sergiliyor

xiaomi

Xiaomi, yeni bir konsept telefonu gözler önüne çıkardı. Bu telefon, şirketin dört yana kavisli “şelale” ekranını da görmeyi mümkün kılıyor. Ekran, ana yüzeye 88 derece gibi neredeyse dik bir açıyla kavis yapıyor.

Günümüzde pek çok üretici, kavisli ekranlardan düz ekranlara geçiş yapıyor. Ekran çerçevelerinin çok ince hâle getirilmesinin mümkün olması bu tercihte önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla Xiaomi’nin dört yana kavisli şelale ekranının ilginç bir hamle olduğu söylenebilir.

Pek çok konsept cihazda insanlara neyin mümkün olduğunu gösterilmesi amaçlanıyor. Kullanıcı deneyimini geliştirecek özelliklere pek fazla değinilmiyor. Xiaomi’nin yeni konsept telefonunda da bu durumun söz konusu olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Xiaomi’den yapılan açıklamada, bu telefonun hazırlanmasında ekran camı için yeni bir 3D birleştirme sürecinin kullanıldığı belirtildi. Sıcak bükme yöntemini kullanan şirket, camı 800 santigrat dereceye kadar ısıtıyor ve basınç uyguladıktan sonra sıra on aşamalı cilalama sürecine geliyor.

Xiaomi’nin ekranın köşelere doğru kavislenmesi konusuna bir çözüm getiremediğini belirtmek gerekiyor. Köşelere dikkatli bakıldığında kavisli kesiklerin bulunduğu göze çarpıyor.

Xiaomi’nin konseptinin deliksiz bir cihaz olduğunun da altını çizmekte fayda var. Telefonda fiziksel bir tuş, USB girişi, kulaklık jakı, hoparlör ızgarası veya SIM kart yuvası görünmüyor. Telefonda eSIM, ekrana entegre ön kamera, kablosuz şarj gibi özelliklerin bulunması ve ekran yüzeyinin de hoparlör işlevini yerine getirmesi bekleniyor.

Xiaomi ilginç bir konsept sergilese de, bunun gerçek bir cihaza dönüşmesi kısa vadede ihtimal dahilinde görünmüyor. Ancak şirketin özellikle yeni ekran formatından farklılaştırılmış şekillerden yararlanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER