Teknoloji

Xiaomi ve Oppo 5G işlemcilerini bu yıl duyurabilir

5g

Tayvan kaynaklı haberlere göre, akıllı telefon üreticileri Xiaomi ve Oppo kendi 5G işlemcilerini geliştirmek için çalışıyor. Bu işlemcilerin 2021 bitmeden duyurulabileceği belirtiliyor.

Oppo ve Xiaomi’nin yanı sıra merkezi Çin’in Şanghay şehrinde bulunan işlemci şirketi Unisoc’un da 5G işlemci geliştirme çalışmalarına devam ettiği söyleniyor.

Huawei, ABD tarafından uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Kirin işlemcilerinin üretiminde sıkıntı yaşamıştı. Bu sıkıntıları dikkate alan Oppo ve Xiaomi’nin işlemci havuzlarını genişletmek istediği düşünülüyor.

Xiaomi’nin daha önce kendi bünyesinde yonga geliştirdiğini hatırlatmak gerekiyor. Şirket, 2017’de Surge S1 adını taşıyan işlemcisini duyurmuştu. 28 nm çip tasarımına sahip bu işlemci Xiaomi’nin 5c telefonunun kalbine yerleştirilmişti.

Surge S1’in ardından Xiaomi’nin işlemci geliştirme biriminden pek ses gelmemişti. Xiaomi sadece Mi Mix Fold’un kamerası için özel bir görüntü sinyali işlemcisi geliştirmişti. 5G işlemci haberleri, Xiaomi’nin de kendi işlemcisini geliştiren şirketler grubunda Apple, Samsung, Huawei gibi markaların yanına yerleşebileceğinin ipucunu veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER