Teknoloji

Xiaomi’nin üst yönetiminde bir ayrılık daha

xiaomi 14 pro

Xiaomi Grubu’nda başkan yardımcısı olarak görev yapan Chang Cheng, şirkete veda etti. Daha önce Lenovo’nun mobil birimini yöneten Cheng, Xiaomi’ye 2020’nin ocak ayında katılmıştı. Cheng, Lenovo’da da başkan yardımcısı unvanını taşıyordu.

Xiaomi’den yapılan açıklamada Cheng’in şirketten ayrıldığı doğrulandı. Açıklamada Cheng’in bu kararı kişisel nedenlerle aldığı belirtilirken, bundan sonraki kariyeri için Cheng’e başarı dilekleri iletildi.

Cheng, Xiaomi’de şirketin kurucusu Lei Jun’a bağlı olarak çalışıyordu. Aynı zamanda şirketin CEO’su olarak görev yapan Lei Jun da kısa bir süre önce CEO’luğu bırakacağını açıklamıştı. Dolayısıyla Cheng’in ayrılığının da Lei Jun’un kararıyla bağlantılı olduğu söylenebilir.

Cheng’in Xiaomi’ye transfer süreci de biraz tartışmalı olmuştu. Lenovo, Xiaomi’nin iki şirket arasındaki centilmenlik anlaşmasını bozduğunu iddia etmiş ve transferi hakem kuruluna taşımıştı. Çin Çalışan Anlaşmazlıkları Arabuluculuk Komitesi, 2020’nin ekim ayında bu şikayeti karara bağlamış ve Cheng’in Xiaomi’de çalışmaya devam edebileceğini; ancak anlaşma ihlâli nedeniyle Lenovo’ya 5.25 milyon yuan (Mevcut kur ile 11 milyon TL) tazminat ödenmesine karar vermişti.

Xiaomi ve Chang Cheng’in avukatları bu karara itiraz etse de, söz konusu süreç henüz tamamlanmış değil. Süreç bitmeden Cheng’in Xiaomi’den ayrılmasının ilginç bir durum olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER