Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 2 ve Mi Wi-Fi Nano Çin’de satışa çıkıyor

redmi-note-2-130815-1

Çin merkezli üreticilerin çıkardığı akıllı telefonlar kervanına Xiaomi Redmi Note 2 de katıldı. Geçtiğimiz haftalarda Çin’in telekomünikasyon düzenleyici organı TENAA’dan onay sertifikası alan bu telefon Çin’de satışa sunuluyor.

Telefonun küresel pazarda çıkışı 19 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Önceki versiyonlarına göre daha hızlı ve verimli bir çalışma imkanı sunan MIUI 7 işletim sistemiyle birlikte gelen Xiaomi Redmi Note 2’de MediaTek Helio X10 2.0 GHz sekiz çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM bulunuyor.

5.5 inç, Full HD ekran barındıran bu akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü ve PDAF otomatik odaklı arka kamera bulunuyor. 3060 mAh kapasiteli değiştirilebilir pil de barındıran 4G destekli Redmi Note 2’de çift SIM kart yuvası bulunuyor.

Telefonun Çin’de 799 RMB (yaklaşık 348 TL) başlangıç fiyatlarıyla sunuluyor. 16 GB’lık modelin fiyatı bu şekilde belirlenirken; 2.2 GHz sekiz çekirdekli Helio X10 işlemci, 32 GB dahili hafıza gibi özelliklere sahip olan Redmi Note 2 Prime da 999 RMB (yaklaşık 435 TL) fiyatıyla uygun bir akıllı telefon seçeneği olarak dikkat çekiyor. Bu arada Xiamoi bir de Redmi Wi-Fi Nano adlı cihazın piyasaya çıkışını gerçekleştirdi. Bir kartvizitten büyük olmayan bu küçük ağ yönlendiricisi 79 RMB (35 TL) fiyatıyla dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER