ManşetlerTeknoloji

Xiaomi, Redmi Note 13 serisini Türkiye pazarına sundu

Xiaomi, Redmi Note 13 serisini Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturdu. Özel lansman etkinliğinde “her kare ikonik” sloganıyla tanıtılan seri, orta segment ile amiral gemisi telefonlar arasındaki farkı daraltmayı hedefliyor. Seri, kamera, tasarım, ekran ve işlemci gibi temel özelliklerdeki yeniliklerle dikkat çekiyor.

Redmi Note 13 serisi, fotoğrafçılık konusunda iddialı. Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G ve Redmi Note 13 Pro modelleri, 200 megapiksel ultra yüksek çözünürlüklü kamera ile kullanıcılara detayları kaçırmayan fotoğraflar vaat ediyor. Optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği, 2x/4x kayıpsız yakınlaştırma gibi özelliklerle donatılan bu kameralar, düşük ışık koşullarında bile üstün kalitede görüntüler sunuyor. 1/1,4″ sensör büyüklüğü, f/1.65 diyafram açıklığı ve Atomic Layer Deposition (ALD) teknolojisi ile desteklenen 7P lens, parlama ve gölgelenmeyi azaltarak net görüntüler elde edilmesini sağlıyor.

Temel model Redmi Note 13 ise 108 MP ana kamera ile 3x kayıpsız yakınlaştırma sunuyor ve filmCamera filtreleriyle kullanıcıların fotoğraflarını özelleştirmelerine olanak tanıyor. Tüm modeller, 8 MP ultra geniş kamera ve 2 MP makro kamera ile desteklenen 16 MP selfie kamerasına sahip. Xiaomi Imaging Engine ile güçlendirilen bu cihazlar, yeni nesil fotoğrafçılık deneyimi sunuyor.

Redmi Note 13 serisi, ince çerçeveleri ve şık tasarımıyla göz dolduruyor. AMOLED ekran teknolojisi ve 120Hz’e kadar yenileme hızı ile kullanıcıları sürükleyici bir görüntüleme deneyimine davet ediyor. Redmi Note 13 Pro+ 5G ve Redmi Note 13 Pro 5G modelleri, 1.5K çözünürlük ve 1800 nit parlaklık sunarken, Redmi Note 13 Pro ve Redmi Note 13 modelleri FHD+ AMOLED ekran ile geliyor. TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık, Titreşimsiz Ekran ve Sirkadiyen Dostu sertifikalarıyla göz sağlığını koruyan seri, ekran içi parmak izi sensörü gibi yenilikler de sunuyor.

Redmi Note 13 serisi, Corning Gorilla Glass Victus ile ekranlarını korumaya alıyor. Bu sayede Redmi Note 13 Pro+ 5G ve Redmi Note 13 Pro 5G modelleri, düşmelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı hale geliyor. IP68 sertifikası ile su ve toza karşı üst düzey koruma sunan Redmi Note 13 Pro+ 5G, serinin en dikkat çekici modeli olarak öne çıkarken, diğer modeller de IP54 sertifikası ile günlük kullanımda su sıçramalarına karşı dayanıklılık vaat ediyor.

Performans açısından da iddialı olan Redmi Note 13 serisi, güçlü işlemciler ve uzun ömürlü pillerle donatılmış durumda. Serinin lideri Redmi Note 13 Pro+ 5G, MediaTek Dimensity 7200-Ultra çipset ve 5.000mAh pil kapasitesi ile dikkat çekerken, 120 W HyperCharge özelliği ile sadece 19 dakikada tam şarj olabiliyor. Redmi Note 13 Pro 5G ve Redmi Note 13 Pro modelleri ise sırasıyla Snapdragon® 7s Gen 2 Mobil Platform ve MediaTek Helio G99-Ultra çipset ile güçlendirilmiş ve her iki cihaz da 67W turbo şarj özelliğine sahip.

Xiaomi, Redmi Note 13 serisinin yanı sıra giyilebilir teknoloji ürünlerini de tanıttı. Redmi Watch 4, 1,97 inç AMOLED ekranı ve alüminyum alaşımlı orta çerçevesi ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. Redmi Buds 5 Pro ve Redmi Buds 5 ise gelişmiş ANC özellikleri ve uzun pil ömrü ile dikkat çekiyor.

Redmi Note 13 Serisi ve diğer ürünlerin Türkiye fiyatları

Redmi Note 13 serisi ve ekosistem ürünlerinin fiyatları, kullanıcıların bütçesine uygun seçenekler sunuyor. Redmi Note 13 Pro 5G modeli 21.999 TL, Redmi Note 13 Pro modeli 16.499 TL’den başlayan fiyatlarla, Redmi Note 13 Pro+ 5G modeli ise 24.999 TL’den satışa sunulacak. Redmi Note 13 modeli 11.999 TL, Redmi Watch 4 3.299 TL ve Redmi Buds 5 Pro ile Redmi Buds 5 ise sırasıyla 1.949 TL ve 1.099 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarıyla piyasada yerini alacak.

Xiaomi’nin bu yeni serisi, özellikle orta segment akıllı telefon pazarında rekabeti artıracağa benziyor. Gelişmiş kamera özellikleri, yüksek performansı ve uygun fiyatları ile Redmi Note 13 serisi, kullanıcıların beklentilerini karşılamaya hazır. Xiaomi, bu lansmanla birlikte Türkiye’deki teknoloji severlere hitap eden geniş bir yelpazede ürün sunarak pazarın güçlü oyuncularından biri olmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER