Teknoloji

Xiaomi kamera yarışında Oppo ve Huawei’ye yanıt vermeye hazırlanıyor

Xiaomi elektrikli otomobil

Huawei P30 Pro ve Oppo Reno 10x Zoom Edition gibi telefonlarla birlikte periskop kamera sistemine sahip cihazların devri başlamıştı. Çin’den doğan bu trend, diğer Çinli üreticileri de etkilemişe benziyor. Xiaomi de söz konusu üreticiler arasında yer alıyor. Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından 2 Temmuz’da onaylanan patent başvurusu, Xiaomi’nin yeni telefoto kamera sistemi konusunda önemli detayları gözler önüne seriyor.

Patentte ana kamera ve en az bir adet tamamlayıcı periskop lensten oluşan sistem tanımlanıyor. Söz konusu periskop lens, ana kameraya dik bir açıyla yerleştiriliyor. Periskop lensin ışık kırılmasından yararlanarak farklı zum oranlarına rahatlıkla ulaşabiliyor.

Söz konusu teknoloji, optik görüntü sabitleme desteğine de sahip kayıpsız zum vadediyor. Hâlihazırda Huawei’nin periskop kamera sisteminde 125 mm., Oppo’nun sisteminde ise 135 mm. odak uzunluğu bulunuyor. Xiaomi’nin sisteminin de benzer bir odak uzunluğuna sahip olması muhtemel görünüyor.

xiaomi periskopİddialara göre, bu yeni sistem ilk olarak Xiaomi Mi Mix 4’te kullanılacak. Samsung’un 64 megapiksellik GW1 kamerasından daha iyi olduğu iddia edilen bu sistemin nasıl sonuçlar vereceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER