Teknoloji

Xiaomi patenti modüler kamera sistemini gösteriyor

xiaomi

Akıllı telefon kameraları inanılmaz bir hızda gelişirken, boyut olarak da hatırı sayılır ölçüde büyümüş durumda. Telefon satın alma kararında kameranın gücü önemli bir rol oynasa da, herkes için öncelikli tercih kamera gücü olmayabiliyor. Kullanıcılara kamera konusunda bellek veya depolama alanı kapasitesinde olduğu tarzda bir seçim imkanı sunulmasa da, Xiaomi modüler kamera sistemi teknolojisiyle bu durumu değiştirmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Modüler telefon fikrinin yeni ve sıra dışı olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak az sayıda şirket bu fikri gerçeğe dönüştürmek için girişimde bulunmuştu. LG’nin G5’te bazı parçaları modüler sunma girişimi pek başarılı olmazken, Fairphone da sürdürülebilirliği ön plana koyarak modüler bir tasarım hazırlamıştı. Xiaomi’nin modülerlik fikrinin merkezinde ise kameraların bulunduğu anlaşılıyor.

LetsGoDigital sitesinin haberinde, Xiaomi’nin sadece belli parçaları çıkarılabilen bir telefonun hayalini kurduğu görülüyor. Pil, ekran, ana devre gibi bileşenleri yerinden oynatmak mümkün olmazken; kamera modüllerinin ve alt girişlerin değiştirilebileceği anlaşılıyor. LetsGoDigital’ın hazırladığı görseller, Xiaomi’nin hayalinin nasıl gerçekleşeceği konusunda daha somut fikir edinmeye yardımcı oluyor.

Xiaomi tarafından sunulan patent dosyasında kullanıcıların kare bir kamera adasıyla kameraların tek bir sütuna sıralandığı modül arasında seçim yapabileceği belirtiliyor. Taslak görsellerde ikinci ekranın yerleştirildiği bir modül de yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER