Teknoloji

Xiaomi ön kamerayı farklı yerlere yerleştirmeyi değerlendiriyor

xiaomi mi mix 2s

Akıllı telefon üreticileri, cihazlarındaki ön kameraların yerleşimi konusunda farklı yaklaşımları tercih ediyor. Bazılarının tercihi çentikten yana olurken, bazıları da ön kamerayı ekrandaki bir deliğe yerleştiriyor. Xiaomi Mi Mix 3 gibi telefonlarda ise ön kamera, kızaklı bir mekanizmada kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak Xiaomi’nin ön kameranın yeri konusundaki deneyleri bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Şirket, kameranın ekranın alt kısmına yerleştirildiği bir tasarımın da patentini aldı.

LetsGoDigital sitesi tarafından yayınlanan patent dosyasında iki farklı tasarım bulunuyor. Bunlardan birinde çift lensli ön kamera, ekranın alt kısmında ortaya yerleştirilen çentikte yer alıyor. Söz konusu tasarım, telefon ters duruyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Diğer tasarımda ise iki lens telefonun sol ve sağ alt köşelerinde görülüyor.

Bu tasarımların nasıl bir motivasyonla kullanılabileceği ise tam olarak anlaşılmış değil. Öncelikle bu tasarımların çentiği ortadan kaldırmadığını veya daha az görünür hâle getirmediğini belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, kameraların yerlerinin selfie çekim açılarında değişikliği gerektirmesi de muhtemel görünüyor.

Xiaomi için ön kamerayı ekranın alt kısmına koymak daha önce denenmemiş bir yaklaşım değil. Mi Mix 2‘de de ön kamera ekranın alt kısmında yer alıyordu. Buna ek olarak, pek çok tasarım patenti de gerçek anlamda uygulanmadan tarihin tozlu sayfalarına karışabiliyor. Dolayısıyla Xiaomi’nin bu farklı yaklaşımın gerçek bir üründe görülmeme ihtimalini de belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER