Teknoloji

Xiaomi Mi 5 özellikleri, görüntüleri ve fiyat bilgisi sızdı

xiaomi

2015’in sonuna yaklaştığımız şu günlerde Xiaomi Mi 5 dedikoduları, teknoloji gündeminin ilgi çekici maddeleri arasında yer alıyor. Çinli üreticinin akıllı telefon yarışında geri kalmaya hiç niyetli olmadığı, sızan son bilgi ve görüntüler sayesinde daha net biçimde anlaşılıyor.

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonuna ait olduğu iddia edilen basın fotoğrafarı, şirketin genel tasarım dilini koruduğunu gösteriyor. Yivli köşelere sahip metal çerçeve, Xiaomi telefonlarında alışılagelmiş bir görsel unsur konumunda. Akıllı telefonun hem önü hem de arkası camla kaplanırken, parmak izi tarayıcısının uzatılmış olması eski Xiaomi telefonlarına kıyasla en önemli fark olarak göze çarpıyor. USB Type-C girişinin varlığı da fotoğraflar sayesinde doğrulanıyor.

xiaomi mi 5

Mi 5’in 5.2 inç ekranının QHD veya Full HD çözünürlük sunması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 3 veya 4 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahili hafızanın eşlik etmesi öngörülüyor. 16 megapiksel arka kamera, 13 megapiksel ön kamera, USB Type-C girişi aracılığıyla QuickCharge 3.0 ve 3600 mAh kapasiteli pil, Mi5’in diğer özellikleri arasında sayılıyor.

xiaomi mi 5

Akıllı telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip versiyonunun Çin’de 1999 yuan (905 TL) karşılığında satılacağı söyleniyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyon içinse fiyat 2299 yuana (1040 TL) yükseliyor. Mi 5’in önümüzdeki yılın ilk ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER