Teknoloji

Xiaomi Mi VR ile mobil sanal gerçeklik alanında iddiasını artırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi vrXiaomi ürün portfolyosuna bir başka mobil VR başlığı ekledi. Bugün tanıtımı gerçekleştirilen Xiaomi Mi VR, şirketin söylediğine göre ataletli hareket kontrolörü barındıran ilk sanal gerçeklik cihazı olma özelliğini taşıyor.

Xiaomi’nin ilk VR cihazı, Mi VR Play geçtiğimiz yaz çıkarılmıştı. Bu cihaz Samsung’un Gear VR’ı tarzında, akıllı telefona ev sahipliği yapacak giriş seviyesinde bir mobil VR başlığıydı. Ancak bu cihaz sadece beta test kullanıcılarına dağıtılmıştı.

Mi VR ise Çin’de, daha kapsamlı şekilde piyasaya sunulacağı belirtiliyor. Başlığın fiyatı 199 yuan (yaklaşık 90 TL) olarak belirlendi.

Diğer benzer mobil VR başlıkları gibi, bu başlık da sadece Xiaomi’nin akıllı telefonlarıyla çalışıyor. Bu nedenle şirketin akıllı telefon pazarında sahip olduğu alana yayılma şansı bulunuyor.

xiaomi mi vrMi VR donanımı özel bir hareket sensörü ve sistem seviyesinde optimizasyonlarla 16 milisaniye gibi çok düşük bir gecikme süresi sunuyor. Böylelikle sanal gerçekliğin yol açabileceği baş dönmesi ve bulantının en aza indirilmesi hedefleniyor. Başlık ile birlikte sözünü ettiğimiz 9 eksenli hareket kumandası da veriliyor. Böylelikle içeriklerle daha geniş yelpazede bir etkileşim sağlanıyor. Cihaza özel içerikler Xiaomi’nin uygulama mağazasından indirilebiliyor.

Tasarım açısından Xiaomi Mi VR’ın Mi VR Play’den daha gösterişli olduğu söylenebilir. Bununla birlikte Xiaomi, Sony’nin PlayStation VR cihazından da az da olsa etkilenmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER