Teknoloji

Mi TV Stick: Xiaomi’den Roku ve Amazon Fire TV’ye yeni rakip

xiaomi mi tv stick

Xiaomi, televizyonlara akıllı özellikler kazandıracak Mi TV Stick isimli HDMI cihazını duyurdu. Redmi Note 9’un Almanya tanıtımı sırasında kısaca bahsedilen Mi TV Stick’le ilgili tüm detaylar henüz netliğe kavuşmuş değil.

Mi TV Stick de, tıpkı Mi Band 5 gibi, Xiaomi’nin merakla beklenen ürünleri arasında yer alıyor. Şu an için sadece Mi TV Stick’in akıllı TV deneyimine basit ve kolay bir yaklaşım vadediyor. İlk izlenim olarak, Mi TV Stick’in Roku Premiere ve Amazon Fire TV Stick ile rekabete gireceği söylenebilir.

Xiaomi’nin tanıtım etkinliğinde paylaştığı görsel, Mi TV Stick’in televizyona takılan bir HDMI cihazı ve bir uzaktan kumandadan oluştuğunu gösteriyor. Her iki parça da oldukça küçük görünüyor. Uzaktan kumandaya bakıldığında Mi TV Stick hakkında biraz daha fazla fikir edinmek mümkün oluyor.

Kumandanın yön tuşlarının üzerinde Google Asistan butonunun varlığı göze çarpıyor. Alt tarafta ise ses kontrol tuşlarının hemen üstünde Amazon Video ve Netflix’e hızlı erişim sağladığı anlaşılan butonlar göze çarpıyor.

Xiaomi Mi TV Stick hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Cihazın yenilenmiş bir Android TV deneyimi sunup sunmayacağı konusunda henüz bir işaret verilmiş değil. Mi TV Stick’in en önemli özelliği satış noktası olması beklenen fiyatı konusunda da bir ipucu paylaşılmadı. Ancak resmi duyurunun yapılması, yakında daha fazla detayın da gün yüzüne çıkacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER