Teknoloji

Xiaomi Mi Reader Pro e-kitap okuyucu tanıtıldı

xiaomi mi reader pro

Xiaomi, Mi Reader Pro adını taşıyan yeni e-kitap okuyucusunu tanıttı. İlk Mi Reader’ın üstüne fazlasıyla şey koyan Mi Reader Pro, Amazon Kindle Oasis ile rekabet edecek bir ürün profili çiziyor.

Mi Reader Pro büyük bir ekrana sahip. Bu ekran üzerinde çok sayıda özelleştirme yapmak mümkün. Sesli kontrol özelliklerinin varlığı da Mi Reader Pro’yu özel bir yere koyuyor. 7.8 inç büyüklüğündeki e-ink ekran, 330 ppi piksel yoğunluğuna sahip. 24 farklı parlaklık seviyesi bulunan ekrandaki renklerin tonu sıcak veya soğuk olarak ayarlanabiliyor. Böylelikle kullanıcılar daha konforlu bir okuma deneyimi yaşayabilecek.

Mi Reader Pro’da 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Dört çekirdekli işlemci ve Android 8.1 Oreo üstüne kurulu kullanıcı arayüzü de cihazın özellikleri arasında yer alıyor. Wi-Fi ve Bluetooth 5.0 desteği bulunan Mi Reader Pro’da Baidu ve WeChat Reading gibi Çinli servislere de erişim sağlanabiliyor. Xiaomi’nin Xiao AI sesli kontrol özelliklerinin bazıları da Mi Reader Pro’da kullanıcılara sunuluyor.

Mi Reader Pro’ya aynı kablosuz ağa bağlı olduğu telefonlar üzerinden e-kitap yüklenebiliyor. .txt, .epub, .pdf gibi formatlar ve Microsoft Office belgeleri Mi Reader Pro’da açılabiliyor 3200 mAh kapasiteli pil, 70 gün boyunca şarja ihtiyaç duymuyor.

Xiaomi Mi Reader Pro, Çin’de 1299 yuan (1556 TL) karşılığında satılacak. Ancak bir süre için cihazı 1099 yuan (1316 TL) karşılığında satın almak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER