Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 4 için yeni ön kamera ve ikinci ekran iddiası

xiaomi mi mix 4

Xiaomi bir süredir ekranın içine yerleştirilen kameralar üzerinde çalışıyor. Ancak şirket henüz bu teknolojinin kullanıldığı bir telefon çıkarmış değil. Mi 10 Ultra’nın bu konuda ilk olması beklense de, söylentiler boşa çıkmıştı. Aynı durum Mi 11 Ultra için de tekrarlanmıştı. Beklenen teknolojinin Xiaomi Mi Mix 4 ile son kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan son paylaşım, Xiaomi’nin ön kamerayı ekranda tamamen gizlemeyi başardığını gösteriyor. Kameranın çalışmadığı zamanlarda ekranda tamamen görünmez olacağı belirtilirken, ekranın çözünürlüğünün Full HD+ ile sınırlı kalabileceği de daha önce gündeme gelmişti. Ekranın üretiminin ise Huaxing Optoelectronics tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Xiaomi daha önce dört tarafa kavis yapan bir ekran patenti almıştı. Ancak Mi Mix 4’te maliyeti düşük tutmak amacıyla standart çift kavisli bir ekranın kullanılması bekleniyor. Telefonun Mi 11 Ultra’dan daha yüksek bir fiyat karşılığında satılabileceğine dair haberler daha önce de gündeme gelmişti.

HoiINDI isimli YouTube kanalı tarafından hazırlanan taslakta ise telefonun arkasındaki ikinci ekran göze çarpıyor. İkinci ekranın Mi 11 Ultra’nın arkasındakinden daha büyük olması göze çarpıyor.

Xiaomi Mi Mix 4, önümüzdeki ağustos ayında MIUI 13 ile birlikte duyurulabilir. Akıllı telefonda Snapdragon 888 işlemci, 4500 mAh pil, 120W kablolu ve 80W kablosuz hızlı şarj gibi özelliklerle gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER