Manşetler

Xiaomi Mi Mix 3 5G Ön İnceleme – Video

xiaomi mi mix 3 5g

Xiaomi Mi Mix 3 geçen yılın sonlarına doğru duyurulan, Xiaomi’nin yılın ikinci yarısında çıkardığı Mi Mix serisinin en son amiral gemisi üyesi olmuştu. Xiaomi, MWC 2019’da bu modelin 5G destekli, Snapdragon 855 işlemcili yenilenmiş versiyonu Xiaomi Mi Mix 3 5G modelini duyurmuştu. MWC 2019’da bu 5G telefonunu kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatı bulduk.

Xiaomi diğer büyük üreticilere göre uygun fiyatlı ürünleriyle bilinir. Xiaomi Mi Mix 3 5G için de bu gelenek bozulmuyor. Telefonun malzeme kalitesi ve verdiği his gayet iyi seviyede. Bir amiral gemisi telefon kullandığınızı hissediyorsunuz. Telefonun ön yüzünde yer alan 6.39 inç ekran sınırlara kadar yayılıyor. Xiaomi 1080p çözünürlüğü yeterli görmüş, bu karar boş sayılmaz. 19.5:9 görüntü oranlı ekranda YouTube videolarını veya filmleri izlemek bir hayli keyifli olacak gibi görünüyor.

Telefonda orijinal versiyondan farklı olarak Snapdragon 855 işlemci çalışıyor. Ayrıca Qualcomm’un 5G modemi de mevcut. Standda bu telefonla bir 5G testi yapmadık, ancak sunulacak hızın teoride gigabit seviyesinde olabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. 6 GB RAM barındıran cihazın performansı gördüğümüz kadarıyla gayet iyi. Kamerası hızlı şekilde çalışıyor. Kızağını kaydırıp selfie kamerayı ortaya çıkardığınızda Kamera uygulaması da hızlıca açılıyor.

Xiaomi, bu telefonda önde yer alan 24 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameraları kızaklı bir mekanizmanın arkasına gizlemişti. Kızağı kaydırdığınızda kameralar ortaya çıkıyor. Kızağı kaydırırken çıkan ses efekti oldukça eğlenceli bir hava yaratıyor. Ses efekti seçime bağlı olarak değiştirilebiliyor. Arkada da 12 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Kamera sistemi gayet yetenekli görünüyor. Kullanıcıları memnun edecektir.

Xiaomi, 5G’yi de düşünerek pil kapasitesini 3800 mAh’ye çıkarmış. Mi Mix 3’te 3200 mAh kapasiteli bir pil vardı. Bu telefonu Türkiye’de görmeyi beklememek gerekiyor. Ne de olsa 5G bu yıl içinde büyük ihtimalle faaliyete geçmeyecek. Mi Mix 3 5G, Xiaomi’nin nasıl çalıştığını ve eğilimleri yakaladığını göstermesi açısından güzel bir örnek teşkil ediyor.

İLGİLİ HABERLER