Teknoloji

Xiaomi Mi Max 2 tamiri kolay bir telefon profili çiziyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi max 2Xiaomi Mi Max 2 geçtiğimiz ay tanıtılmış ve beklenenden daha iyi ilk satış rakamlarıyla Çinli üreticiyi memnun etmeyi başarmıştı. Büyük ekranlı bir orta sınıf telefon arayanları cezbetmeyi başaran Mi Max 2’nin kolay tamir edilip edilemeyeceği ise MyFixGuide ekibi tarafından mercek altına alındı.

Mi Max 2’de 6.44 inç gibi oldukça büyük bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekran Full HD çözünürlüğe sahip. Qualcomm Snapdragon 625 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı telefondaki diğer bileşenler arasında yer alıyor. Bileşenlerin modüler biçimde yerleştirilmesi ise telefonun tamirini önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Mi Max 2’nin metal yekpare kasası, alt kısımdaki iki vida sayesinde beklenenden daha kolay açılıyor. Metal arka paneli orta çerçeveden çıkarmanın biraz güç kullanmayı gerektirdiği, ancak bu esnada cihazın zarar görmesi gibi bir riskin bulunmadığı belirtiliyor. Orta çerçevenin plastik olması ise telefonla ilgili hayal kırıklığı yaratan noktalar arasında bulunuyor.

Xiaomi Mi Max 2 kasasında bazı parçalara ulaşmak çok kolay değil

Mi Max 2’nin kasasının içinde ise modüler olarak düzenlenmiş bileşenler yer alıyor. Ana kart, pil ve yardımcı kart gibi bileşenler vidalar ve biraz yapışkan madde yardımıyla yerleştirilmiş olmalarına rağmen, rahatlıkla çıkarılabiliyor. Kamerayı çıkartmanın da kolay olduğunu belirten MyFixGuide ekibi, devredeki diğer parçaların ise lehimlenmiş ya da lehimlenmiş metal plakaların altına yerleştirildiğini ifade etti. Dolayısıyla Mi Max 2’nin kasasını açtıktan sonra işlerin biraz zorlaşacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER