Teknoloji

Xiaomi Mi CC9 serisine yeni bir üye daha eklemeye hazırlanıyor

xiaomi mi cc9 pro

Xiaomi, Mi ailesi telefonları içine yerleştirdiği CC serisiyle meraklı ve kreatif kişilere ulaşmayı hedefliyor. CC serisinde hâlihazırda üç cihaz bulunuyor. Xiaomi, Mi CC9 Pro ile buradaki çeşitliliği biraz daha artırmaya hazırlanıyor.

Mi CC9 Pro’nun farklı ülke ve bölgelerde sertifika alması, telefonun çıkışının çok da uzak olmadığını gösteriyor. M1910M4E model numaralı bir cihaz, kısa süre önce Çin Zorunlu Sertifikası’nun veri tabanında görüldü. Cihazın en dikkat çekici özelliği olarak 30W hızlı şarj desteği öne çıkarken, benzer yeteneklere sahip başka bir cihaz da M1910M4G model numarasıyla Avrasya Ekonomik Komisyonu’ndan (EEC) sertifika aldı.

Daha önce ortaya çıkan dedikodularda, Mi CC9 Pro’nun Qualcomm Snapdragon 730G yonga set ile birlikte gelebileceği iddia edilmişti. Telefonun kameraları konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak serinin diğer modellerinde 48 megapiksellik ana kameraya 8 megapiksel geniş açılı lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Dolayısıyla Mi CC9 Pro’nun da en kötü ihtimalle bu sistemi taşıması muhtemel görünüyor.

Xiaomi Mi CC9 Pro serinin diğer üyeleriyle ortak özellikler de taşıyacak

Mi CC9 Pro’nun da serinin diğer üyeleri gbi Super AMOLED bir panel taşıması bekleniyor. 4030 mAh kapasiteli pilde de bir değişiklik öngörülmüyor. Mi CC9 Pro’nun kutusundan Android Pie ve EMUI 10 ile çıkacağı belirtiliyor.

Gerekli sertifikaların alınması, Mi CC9 Pro’nun duyurusunun çok uzak olmadığını gösteriyor. Akıllı telefonun resmi olarak bu ismi taşıyıp taşımayacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER