Teknoloji

Xiaomi Mi Band serisinin en yeni üyesi çok yakında tanıtılabilir

Xiaomi Mi Band 4 ile renkli ekran dönemini başlatıyor

Xiaomi‘nin küresel bilinirliğinin oluşmasında ve yükselmesinde Mi Band serisi akıllı egzersiz bileklikleri önemli bir rol oynuyor. Uygun fiyatıyla geniş bir kitleye ulaşan Mi Band serisine çok yakında yeni bir üye katılacak gibi görünüyor. Çin’den gelen haberlere göre, Xiaomi Mi Band 5 yarın itibarıyla resmen gözler önüne çıkabilir.

Xiaomi’nin alt markalarından biri olan Mijia’nın Weibo hesabından yapılan paylaşımda, 3 Nisan’da düzenlenecek Xiaomi Smart Inn etkinliğinde şirketin en yeni giyilebilir ürünlerinin tanıtlacağı ve bu etkinliğin internet aracılığıyla yayınlanacağı belirtiliyor.

Hakkındaki dedikodular bir süre önce etrafta dolaşmaya başlayan Mi Band 5’te 1.2 inç büyüklüğünde bir OLED ekranın bulunması bekleniyor. Şirketin temassız ödemeyi mümkün kılan NFC desteğini de Mi Band 5 ile birlikte uluslararası versiyona taşıması bekleniyor. NFC desteği şimdiye kadar sadece Çin’de satılan Mi Band’lerde mevcuttu. Ekrandaki değişiklik ve NFC desteğinin kapsamının genişletilmesi dışındaki olası yenilikler konusunda ise somut bir bilgi bulunmuyor.

İddialara göre, Xiaomi Mi Band 5 Çin’de 180 yuan (168 TL) karşılığında satılacak. Akıllı bilekliğin Çin’de piyasaya çıktıktan bir süre sonra tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER