Teknoloji

Xiaomi Mi A2 resmi belgelerde boy gösterdi

xiaomi mi a2Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA henüz tanıtılmayan, ancak yakında resmiyet kazanacak telefonları görmek için en güvenilir kaynaklar arasında yer alıyor. Özellikle Çinli üreticilere ait Android telefonlara ait bilgilere TENAA veri tabanı sayesinde resmi duyuru öncesinde erişilebiliyor. Bu durumun son örneği Xiaomi Mi A2 olacak gibi görünüyor.

Çin’de Mi 6X adını taşıması beklenen Mi A2, TENAA belgelerinde M1804D2SC model numarasıyla boy gösterdi. Akıllı telefonun TENAA’nın veri tabanına girmesi, yakında resmiyet kazanacağının ve en azından Çin’de satışa sunulacağının önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Mi A1, Android One çatısı altında kullanıcılarla buluşmuştu. Mi A2’nin de aynı yaklaşımı sürdürmesi bekleniyor. Android One telefonlar, ön yüklü uygulama yükünden önemli ölçüde kurtuldukları için Mi A2’nin de hedef kitlesinde bulunan Hindistan’daki kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Mi A2’nin tek parçalı metal bir kasaya sahip olacağı görülüyor. Üst ve alt kenarlardaki kavisli anten şeritleri ise Mi A1’den Mi A2’ye miras kalan bir parça olarak göze çarpıyor. Arka kamerası dikey olarak yerleştirilen telefonda 18:9 görüntü oranına sahip, 5.99 inç büyüklüğünde Full HD+ ekranın bulunacağı belirtiliyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 2910 mAh kapasiteli pilin sağlayacağı da Mi A2’ye dair konuşulanlar arasında yer alıyor. 7.3 mm. kalınlığındaki telefonun çift SIM desteği sunacağı ve USB-C girişi barındırdığı belirtiliyor. Xiaomi Mi A2’nin yılın ikinci çeyreği içinde resmiyet kazanması ve satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER