Teknoloji

Xiaomi Mi A2 ile birlikte bir Android One telefonu daha tanıtabilir

xiaomi mi 6x
xiaomi mi a2
Xiaomi Mi 6X

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, iki yeni Android One telefonu üzerinde çalışıyor. Bu telefonlardan birinin mevcut Mi A1’in halefi olacağı belirtiliyor. Xiaomi Mi A2 adını taşıyacak cihaza eşlik edecek diğer telefonun izlerine de XDA Developers tarafından ele geçirilen yazılım kodlarında rastlanıyor.

Kodlarda “jasmine_sprout” kod adlı bir telefona rastlanıyor. Bu kod adındaki “sprout” etiketi, telefonun Android One programına dahil olduğu anlamına geliyor. XDA Developers ekibi yazılımın tamamına erişemese de, ulaşılabilen bazı sistem uygulamalarının ve izin dosyalarının varlığı çeşitli işaretler veriyor.

Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı Android One telefonlarında şirketin MIUI kullanıcı arayüzünün bulunmayacağı görülüyor. Uygulamalarının büyük kısmının stok Android uygulaması olduğu da yazılım kodları sayesinde anlaşılıyor. Kodların işaret ettiği bir diğer unsur ise Mi A2’de Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinin kullanılması ihtimali oluyor. Mi A2’nin şirketin kısa süre önce duyurduğu Xiaomi Mi 6X’in Android One versiyonu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yazılım kodunda “daisy_sprout” kod adlı başka bir telefonun daha izlerine rastlanıyor. Bu da şirketin Android One portföyüne birden fazla cihaz ekleyeceği anlamına geliyor. Yazılım kodlarına göre, telefonda Qualcomm Snapdragon 625 yonga seti bulunacak. Bu da şirketin mevcut Mi A1’den daha uygun fiyatlı bir alternatif sunacağı anlamına geliyor.

Xiaomi Mi A2 ve üzerinde çalıştığı diğer Android One telefonuyla Mi A1 ile elde ettiği başarıyı sürdürmeyi hedefliyor. Bu hedefin öncelikli pazarı ise Hindistan olacak gibi görünüyor. Xiaomi’nin yeni Android One telefonlarına dair detayların önümüzdeki dönemde biraz daha netleşmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER