Teknoloji

Xiaomi Mi 8 serisi telefonların satış rakamı 1 milyona ulaştı

xioami mi 8

xiaomi mi 8Xiaomi Mi 8 geçtiğimiz ayın son gününde tanıtılmış ve Çin’de ön siparişe çıktıktan sonra 1 dakika süre içinde yok satmayı başarmıştı. Xiaomi’nin küresel sözcüsü Donovan Sung, Mi 8 serisi telefonların piyasaya sürüldükten sonra 18 gün içinde 1 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı.

OnePlus’ın en yeni amiral gemisi OnePlus 6, satışa sunulduktan sonra 22 gün içinde 1 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Ancak Xiaomi’nin performansına sadece tek bir cihazın dahil olmadığını ve Mi 8’in Snapdragon 710 yonga seti taşıyan daha uygun fiyatlı versiyonu Mi 8 SE’nin de hesaplamaya dahil edildiğini unutmamamak gerekiyor. Mi 8 ailesinin Explorer Edition isimli daha yüksek fiyatlı modeli ise henüz satışa sunulmuş değil.

Mi 8 serisi ilk başta OnePlus 6’ya kıyasla daha az etkileyici gibi görünse de, satış performansı konusunda karşılaştırma yaparken Xiaomi’nin yeni telefonlarının şu anda sadece Çin’de satışta olduğunu unutmamak gerekiyor. OnePlus 6 ise hâli hazırda birkaç ülkede satılıyor.

Xiaomi Mi 8 serisi telefonlarını bazı Avrupa ülkelerinde de satışa sunmayı planlasa da, bunun ağustos ayından önce gerçekleşmeyeceği belirtiliyor. Şirketin Explorer Edition versiyonunu da aynı zamanda satışa sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER