Teknoloji

Xiaomi Mi 7 Lite, Mi Mix 3S ve Redmi 6 ile Avrupa açılımını sürdürecek

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi mi 7 liteAvrupa Ekonomik Komisyonu’na (EEC) sunulan yeni bir sertifika, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin Avrupa açılımının yeni aşamaları konusunda ipucu veriyor. Avrupa’da hızla büyüyen Xiaomi, mayıs ayı içinde faaliyet sahalarına Fransa ve İtalya’yı da eklemeye hazırlanıyor. EEC’ye sunulan sertifika ise şirketin Belarus, Ermenistan ve Rusya’da da faaliyete geçeceğini gösteriyor. Xiaomi Mi 7 Lite, Mi Mix 3S ve Redmi 6 serisi gibi modelleri söz konusu pazarlarda piyasaya sürmeyi planlıyor.

Xiaomi Mi 7 henüz resmiyet kazanmış değil. Akıllı telefonun 23 Mayıs itibarıyla gözler önüne çıkması bekleniyor. Ancak EEC’ye sunulan belge, şirketin telefon için daha uygun bir alternatif hazırladığını da gösteriyor. Mi 7 Lite’ın nasıl özellikler barındıracağı konusunda ise şimdilik ortada bir ipucu bulunmuyor.

Sertifikanın varlığını işaret ettiği bir diğer cihaz ise Mi Mix 3S. Listede Mi S1, Mi S2 ve Mi S3’ün varlığı da göze çarpıyor. Xiaomi kalabalık Redmi serisini de Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor. Redmi S1, Redmi S2 ve Redmi S3’ün yanı sıra Redmi Note 6, Redmi Note 6A, Redmi Note 6A Prime, Redmi Note 6 Prime, Redmi 6 Plus ve Redmi 6A Plus da belgelerde adına rastlanan telefonlar arasında bulunuyor.

Söz konusu EEC belgesi 2023’e kadar geçerliliğini koruyor. Dolayısıyla Xiaomi Mi 7 Lite ve listedeki diğer telefonların hemen piyasaya sürülmeyebileceğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER