Manşetler

En ucuz 5G telefonu Xiaomi Mi 10 Lite tanıtıldı

xiaomi mi 10 lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’de henüz 5G şebekelerinin faaliyete geçmesiyle ilgili somut bir gelişme yok. Ancak yurt dışında yeni nesil mobil şebekelerin faaliyete geçmesiyle birlikte 5G telefonların sayısı da her geçen gün artıyor. Üstelik daha ucuz 5G telefonları da satışa çıkıyor. Xiaomi ise yeni telefonu Xiaomi Mi 10 Lite ile en ucuz 5G telefonunu çıkarmış oldu.

Xiaomi, gerçekleştirdiği bir etkinlikle birlikte Mobil Dünya Kongresi’nde planladığı Xiaomi Mi 10 serisinin küresel lansmanını gerçekleştirdi. Bu etkinlikte daha önce duyurulan Xiaomi Mi 10 Pro ve Mi 10 modellerinin dünya çapındaki tanıtımı yapıldı. Aynı zamanda orta segmente de yeni bir 5G telefonu getirildi. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Xiaomi Mi 10 Lite şimdiye kadar çıkmış en ucuz 5G telefonu unvanını taşıyor. Bu arada Mi 10 Lite’ın yanı sıra Mi 10 ve Mi 10 Pro modelleri de 5G desteğine sahip.

Xiaomi Mi 10 Lite, Mayıs 2020’de satışa çıkacak. Telefonun Avrupa fiyatı 349 avro olarak belirlendi. Bu fiyatın karşılığında kullanıcılar 6.57 inç AMOLED ekran, 48 megapiksel kameranın da aralarında bulunduğu dört arka kamera ve 16 megapiksel ön kamera gibi özelliklere sahip oluyor. Snapdragon 765G yonga seti barındıran telefonun pil kapasitesi ise 4160 mAh.

Xiaomi’nin gerçek anlamda uygun fiyatlı bir 5G telefonu sunmasıyla birlikte, yurt dışında daha fazla kişi gelecek nesil mobil bağlantı teknolojisine erişmiş olacak. Xiaomi’nin açtığı yoldan başka üreticilerin de gelmesini, Snapdragon 765G işlemcili daha fazla 5G telefonunun çıkmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER