Teknoloji

Xiaomi masaüstü bilgisayar çıkarmaya hazırlanıyor

xiaomi masaüstü bilgisayar

Xiaomi’nin ürün yelpazesi son derece geniş. Gelen haberlere göre, Çinli üretici yakında bu yelpazeye yeni bir ürün ekleyecek. Xiaomi masaüstü bilgisayar pazarına girmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Çinli üretici 1 Aralık’ta Xiaomi 13 serisi telefonların tanıtımı için bir etkinlik düzenleyecekti. Ancak bu etkinlik Çin Komünist Partisi’nin eski genel sekreterinin ölümü nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin yeni tarihi açıklanmazken, bu etkinlikte gözler önüne çıkması beklenen iki PC tasarımı şimdiden ortaya çıktı.

Bunlardan biri Xiaomi Host Mini PC adıyla anılıyor. Bu cihaza ait olduğu söylenen fotoğrafların oldukça yalın hâlde görünmesi dikkat çekiyor. Cihazın kasası tamamlanmamış şekilde görünüyor.

Xiaomi’nin çıkarmayı planladığı diğer ürün ise Xiaomi Mini PC adıyla resmiyet kazanacak gibi görünüyor. Bu mini PC tasarımı itibarıyla Apple’ın Mac mini’sini ve Intel NUC’u getiriyor. AMD Ryzen 7 6800H APU işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD bu bilgisayarın özellikleri arasında yer alıyor. Xiaomi Mini PC’nin Çin’de 3999 yuan (10815 TL) karşılığında satılacağı söyleniyor.

Xiaomi masaüstü bilgisayar modelleri için bilinenler sınırlı

Xiaomi masaüstü bilgisayar seçenekleri hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak kısa süre içinde daha fazla detayın gün yüzüne çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER