Teknoloji

Xiaomi’nin yeni patenti sıra dışı katlanabilir telefon patentini gösteriyor

xiaomi katlanabilir telefon

Sıra dışı tasarımlara yabancı olmayan Xiaomi, katlanabilir telefon tasarımları konusunda da bu yaklaşımını sürdürecek gibi görünüyor. Şirketin en yeni patenti, bunun işaretini oldukça net biçimde veriyor.

Seekdevice sitesinin haberine göre; Xiaomi’nin en yeni patentinde arkasında iki ve önünde bir kamera bulunan bir katlanabilir telefon görülüyor. Cihazın bir köşesinde çentik veya boşluk olup olmadığı tam anlaşılamayan bir bölüm yer alıyor. Bu da iki kamera sisteminin aynı anda adeta üçlü bir kamera sistemi gibi çalışmasının önünü açıyor.

Bunun katlanabilir telefonlar için alan tasarrufu sağlayan bir çözüm olduğu söylenebilir. Kameraların aynı eksende sıralandıklarında günümüzde çoklu lens sistemlerde gördüğümüz gelişmiş otomatik odaklama, portre modu gibi özellikleri de sunması bekleniyor.

Bu kurulum, telefonun ekranının katlı olduğu zamanlarda selfie çekmenin imkansız veya sınırsız olabileceği anlamına da geliyor. Ancak bu konuda bir şey söyleyebilmek için patentteki tasarımın gerçek bir ürüne dönüşmesini beklemek gerekiyor. Xiaomi katlanabilir telefon çıkarmaya kararlı görünse de, şirketin bu yeni patentteki tasarımı kullanmasının garanti olmadığını söylemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER