Teknoloji

Xiaomi kablosuz şarjda hızı artırıyor

xiaomi snapdragon 875

Kablosuz şarj teknolojisi, 2020’de önemli bir sıçrama kaydedecek gibi görünüyor. Xiaomi de bu sıçramanın öncüleri arasında olmayı hedefliyor. Şirketin başkan yardımcısı Chang Cheng, Weibo hesabında şirketin 40W hızlı kablosuz şarj cihazını gösteren bir video paylaştı.

Pek çok üretici henüz kablolu şarjda bile 40W kapasiteyi görememiş durumda. Bu da Xiaomi’nin geldiği noktayı biraz daha anlamlı kılıyor.

Xiaomi’nin testinde Mi 10 Pro’nun 4000 mAh kapasiteli pille modifiye edilmiş bir versiyonu kullanılıyor. 40W kablosuz şarj cihazının 20 dakika içinde pili yüzde 57 oranında doldurmayı başardığı görülüyor. Pilin tamamen dolması ise sadece 40 dakika sürüyor.

Test edilen kablosuz şarj cihazında ısınmayı engellemek için dikey hava soğutucularının bulunacağı ve bu sayede sıcaklığın kontrol edilebileceği belirtildi. Xiaomi hâlihazırda Mi Charge Turbo ile 30W hızlı kablosuz şarj imkanı sunuyor. Yeni ve daha hızlı kablosuz şarj cihazının ne zaman çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin yeni şarj teknolojisini yeni bir amiral gemisi telefonla sunma ihtimali yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER