Teknoloji

Xiaomi izinsiz görsel kullanımı kavgasında faturayı çalışanına kesti

xiaomi ispanya

Xiaomi ürün tanıtımında bir görsel sanatçının eserini sanatçının izni olmadan kullandığını doğruladı. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, durumdan sorumlu olan çalışanın işine son verildiği de belirtildi.

Xiaomi’nin İspanya’daki web sitesinde üç boyutlu tasarımlar yapan sanatçı Peter Tarka’nın üç tasarımına ait unsurların kullanıldığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Xiaomi’nin kendisinin çalışmalarını kullandığından yüzde 100 emin olduğunu söyleyen Tarka, şirketin birkaç küçük düzenleme yaptığını dile getirdi. Olayın sorumluluğunu tek çalışanının üstüne atmış gibi görünen Xiaomi ise durumun onay sürecindeki boşluklardan kaynaklandığını belirtti.

Bu tarz durumların tekrarlanmasını engellemek için kendi iç süreçlerini güçlendireceğini açıklayan Çinli üretici, özür dilemek için Tarka’ya da ulaşıldığını ifade etti. Olayın patlak vermesinin ardından Tarka’nın çalışması, Xiaomi’nin internet sitesinden kaldırıldı.

Xiaomi’nin kullandığı Peter Tarka çalışmalarından birinin LG için yapılmış olması ise olayı biraz daha ilginç hâle getiriyor. LG, Xiaomi’nin akıllı telefon pazarındaki rakipleri arasında yer alıyor.

Xiaomi’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Peter Tarka’nın çalışmalarının Xiaomi İspanya’nın internet sitesinde izinsiz olarak kullanıldığı iddiasını araştırdık ve bu iddianın doğru olduğunu gördük. Söz konusu içeriği internet sitemizden hemen kaldırdık ve durumdan sorumlu olan çalışanımızın işine son verdik. Onay sürecimizdeki boşluklardan dolayı Peter Tarka’dan özür diliyoruz. Bu tarz durumların tekrarlanmaması için iç süreçlerimizi güçlendireceğiz. Özrümüzü iletmek için Peter Tarka’ya da ulaştık.”

İLGİLİ HABERLER