Teknoloji

Xiaomi Hindistan’da 1 milyondan fazla akıllı telefon sattı

xiaomi-hindistan-061115

Sadece anavatanı Çin’de yüksek bir satış rakamına ulaşarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasına giren Xiaomi, evindeki başarısını diğer pazarlarda da göstermeye başlamış durumda. Xiaomi, kendisi için en önemli ikinci pazar konumundaki Çin’de önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Xiaomi Başkan Yardımcısı Hugo Barra, 2015’in üçüncü çeyreğinde Hindistan’da 1 milyondan fazla akıllı telefon sattıklarını dile getirdi. Bunun bugüne kadarki en iyi performansları olduğunu belirten Barra, şirketi açısından oldukça sevindirici olan bu gelişmeyi kişisel Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Xiaomi tarafından paylaşılan rakamlar, Counterpoint Research’ün Hindistan akıllı telefon pazarının üçüncü çeyrekteki görünümüne ilişkin raporuyla farklılıklar içeriyor. Söz konusu rapora göre, Xiaomi Hindistan’da yüzde 46 oranında pazar payı kaybetti. Yaşanan kayıpta Micromax ve Yuphoria gibi yerel üreticilerin sunduğu uygun fiyatlı cihazların da etkili olduğu bilgisi raporda yer alıyor. Xiaomi cephesiyse Hindistan’da en çok satılan modelin 4.7 inç’lik Redmi Prime 2 olduğunu açıkladı.

Batı dünyası Xiaomi ismine pek aşina olmasa da, markanın gücü 2010’daki kuruluşundan bu yana düzenli olarak artıyor. İlk akıllı telefonu Mi’yi 2011’de piyasaya süren Xiaomi’nin piyasa değeri geçtiğimiz yıl 45 milyar dolara yükselmişti. Counterpoint Research verilerine göre dünyanın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi, geçtiğimiz ağustos ayında Hindistan pazarına girerek en büyük genişleme hamlesini gerçekleştirmişti.

Genişlemesini sadece Hindistan pazarıyla sınırlamayan Xiaomi, geçtiğimiz haziran ayında Brezilya pazarına giriş yapmıştı. Mobile in Africa grubuyla işbirliğine giden Çinli üretici, Redmi 2 ve Mi 4’ü Güney Afrika, Nijerya ve Kenya’da satışa sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER