Teknoloji

Xiaomi Hindistan pazarında büyümeyi amaçlıyor

xiaomi-hindistan-100815

Çin akıllı telefon pazarı, cihaz üreticileri için artık bir zamanlar olduğu kadar cazip bir pazar değil. Dolayısıyla, pek çok şirket taze kârlar için rotalarını başka ülkelere çevirmiş durumda. Söz konusu “başka ülkeler” arasında ise Hindistan ön plana çıkıyor. Ülkedeki ağız sulandıran fırsatlara kayıtsız kalamayan Çinli mobil cihaz üreticisi Xiaomi, Hindistan’da bir tesis kurdu.

Foxconn işbirliğiyle Hindistan’ın bilim, mühendislik ve teknoloji merkezi olarak nitelenen Sri City’de inşa edilen tesisten çıkan ilk ürün ise Redmi 2’nin lokal versiyonu niteliğindeki Redmi 2 Prime oldu. Redmi 2 Prime, Hindistan’da 6 bin 999 rupi (306 TL) karşılığında satışa sunuldu.

Pek çok şirketin ucuz telefonlarıyla boy göstermeyi planladığı Hindistan pazarı, mobil cihaz sektörü için 2016’nın en popüler sahalarından biri olacak gibi gözüküyor. Google’ın yenilediği Android One programının da Hindistan’daki bu sürece yardımcı olması beklenirken, ülkedeki zayıf mobil altyapının gelişimi bir nebze olsun baltalayabileceği belirtiliyor.

Redmi 2 Prime’da 4.7 inç ekran ve çift SIM kart girişi bulunuyor. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 410 işlemcisine 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER