Teknoloji

Xiaomi hareket edebilir lensi akıllı telefon kameralarına taşıyacak

xiaomi

Akıllı telefon fotoğrafçılığı son birkaç yıldır yatay seyir izliyor. Samsung ve Apple gibi üreticiler, daha önce elde ettikleri kazanımları yazılım tarafındaki geliştirmelerle ve amiral gemisi telefonlarında sundukları küçük değişikliklerle destekleme yoluna gidiyor.

Büyük oyuncuların ses getirecek büyük değişiklikler yapmaması, hiçbir yeniliğin olmadığı anlamına gelmiyor. Xiaomi’nin Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir bilgi, akıllı telefon fotoğrafçılığı tarafında heyecan verici gelişmelerin yaşanabileceğini gösteriyor.

Kısa videoda akıllı telefon için tasarlanmış, 120mm hareket edebilir kamera lensi görülüyor. Kullanıcıların giderek daha fazla benimsediği ultra geniş açılı lens alınarak buna hareket kabiliyeti kazandırılıyor.

Hareket edebilir kamera lensi tasarımına normal fotoğraf makinelerinden ve kameralardan alışığız. Ancak akıllı telefonlarda bu tarz bir tasarımı kullanmak kırılganlık, suya dayanıklılık ve bunun gibi bazı nedenler nedeniyle çok pratik görünmüyor. Bu etkenler hâlâ geçerli, bu nedenle Xiaomi de bu teknolojiyi barındıracak akıllı telefonla ilgili detayları vermekten daha çok bu teknoloji hakkında küçük ipuçları vermekle yetiniyor.

Her ne olursa olsun, son zamanlarda daha çok yapay zekâ algoritmalarına ve yazılım tabanlı özelliklere yoğunlaşan akıllı telefon fotoğrafçılığı için donanım tarafında da yenilikçi çalışmaların yürütülmekte olduğunu görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER